Toroczkai László vitába szállna Magyar Péterrel

DSC1226
2024.04.08. 12:43
Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke is vitába szállna Magyar Péterrel, Deutsch Tamással és Dobrev Klárával, ha Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc nem vállalja.

„Vállalom a vitát az EP-listavezetőkkel, Deutsch Tamással és Dobrev Klárával, ha Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc nem vállalja. Jöhet Magyar Péter is, aki az első útból ugrott át a második útba. A harmadik út ugyanis mi vagyunk. Örülök, ha bebizonyíthatom, hogy rajtunk kívül az összes többi, EP-listát állító párt globalista” – fogalmazott Toroczkai László az X-en.

Magyar Péter Orbánnal és Gyurcsánnyal vitázna

Magyar Péter Orbán Viktorral és Gyurcsány Ferenccel akar vitázni, egyelőre azonban úgy tűnik, hogy az EP-listavezetőkkel, Deutsch Tamással és Dobrev Klárával mérkőzhet meg.

„Május 3-án ér véget az európai parlamenti választásokon induló pártok listaállítása. Ezután minden háborúpárti és dollárbaloldali listavezetővel kész vagyok vitázni. Diktafonnal és nadrágszíjjal is lehet jönni. Ennyi” – írta közösségi oldalán Deutsch Tamás, a Fidesz EP-listavezetője.

„A magyar emberek megérdemlik, hogy tisztán lássanak, és úgy tudjanak dönteni a június 9-i választáson, hogy ismerik a három oldal vízióját Magyarország és a magyar emberek jövője kapcsán. Ezennel kihívom Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet egy hármas élő vitára a köztelevízióban. Az időpontban rugalmas vagyok. A vitát akár Hajdú (áfacsaló) Péter is vezetheti” – fogalmazott közösségi oldalán a Diákhitel Központ korábbi vezetője, Magyar Péter.

A DK már Deutsch Tamást megelőzve reagált a felhívásra, mondván, EP-listavezetőjük, Dobrev Klára készen áll a vitára.

Amennyiben a vitakezdeményezés az európai parlamenti választásokra vonatkozik, Dobrev Klára, a DK–MSZP–Párbeszéd közös listavezetője áll rendelkezésre. Amennyiben a kezdeményezés egy polgármesterjelölti vitáról szól, az adott település DK-s polgármesterjelöltje lesz Magyar Péter vitapartnere

– írta közleményében az ellenzéki párt.

Deutsch Tamás kezdeményezését a Jobbik Konzervatívok EP-listavezetője már elfogadta, ám azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Magyar Péter elfogadja-e a kormánypárti politikust és Dobrev Klárát vitapartnernek Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc helyett.

Tisztelt Deutsch Tamás! Bár a jelzőket elutasítom, de a vitát fontosnak tartom és elfogadom. Hol és mikor?

– reagált Deutsch Tamás bejegyzésére Róna Péter, a Jobbik – Konzervatívok EP-listavezetője.

(Borítókép: Toroczkai László 2023. május 2-án. Fotó: Kaszás Tamás / Index)