Látványos videót tettek közzé az éjszakai tűzről

2024.04.08. 23:23

Hétfőn 22 óra után nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók a XIV. kerületbe. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint vasúti talpfák égtek a Rákosrendező állomás Teleki Blanka utca felőli oldalán. 

Egy 100 méter hosszú, húsz méter széles, öt méter magas talpfarakás egy része gyulladt meg. A nagy erőkkel kivonuló fővárosi hivatásos tűzoltók két vízsugárral megkezdték az oltást. A helyszínre munkagépeket várnak a farakás megbontásához – olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

A MÁV tájékoztatása szerint: 

  • a Budapest–Vác–Szob, a Budapest–Veresegyház–Vác és a Budapest–Esztergom vonalon jelentős késésekkel számoljanak az esti vonatokkal utazók.
  • az esztergomi vonalon a vonatok Angyalföldig közlekednek és onnan is indulnak Esztergom felé.
  • a szobi vonalon a vonatok csak Rákospalota–Újpestig közlekednek és onnan indulnak Vác, Szob, illetve Veresegyház, Vác felé.
  • a vasúti jegyeket és bérleteket elfogadják az M3-as metrón és a 14-es villamoson Rákospalota–Újpest–Angyalföld–Lehet tér–Nyugati pályaudvar közötti szakaszon.

A helyszínre érkező tűzoltók szirénázó hangját a szomszédos kerületekben is hallani lehetett.

A katasztrófavédelem egy videót is közzétett a lángokról, valamint arról, ahogy tűzoltók hatalmas erőkkel próbálják oltani a tüzet.

A talpfák közelében lévő 32 köbméteres gáztartályt egy mozdony 300 méterrel távolabbra vontatta. A helyszínre vízszállítók, vízágyúk és munkagépek is érkeztek, hogy segítsék a tűzoltók munkáját. Az egységek a továbbterjedt tüzeket eloltották, a rakat szétbontása viszont hosszú ideig eltarthat. Az állomást teljesen áramtalanították, és egy időre le is állították a vasúti forgalmat, éjfél óta viszont újra közlekedhetnek vonatok.

Itt épül a maxi-Dubaj

Külgazdasági és Külügyminisztérium  nemrég jelentette be, hogy Magyarország és az Egyesült Arab Emirátusok megállapodott egymással, hogy a XIV. kerületben található Rákosrendező pályaudvaron a kormány rendezi a környék infrastruktúráját, míg az Egyesült Arab Emírségek Magyarországon szinte példátlan mértékű ingatlanberuházást hajt végre.

A 130 hektáros – jelenleg elhanyagolt – területen bevásárló- és szórakoztatóközpont, parkok, irodák, szolgáltatások sora és lakóingatlanok épülhetnek majd.