Levelet kaptak a szülők az újbudai alpolgármestertől

2024.04.08. 13:05
Választ kaptak az aggódó szülők arra a kérdésükre, hogy az újbudai önkormányzat vajon visszahelyezné-e pozíciójába a gazdagréti óvoda vezetőjét, aki érintett lehet az egy hónappal ezelőtt kirobbant pedofilügyben.

Levélben tudatta Újbuda alpolgármestere, Erhardt Attila, hogy a gazdagréti óvodában történtek és az önkormányzati vizsgálat miatt szabadságra megy az óvodavezető. A pedagógus ellen fegyelmi vizsgálat zajlik, munkájából harminc napra felfüggesztették, ám ez a múlt héten lejárt. Vissza azonban egyelőre nem térhet az intézménybe, mert az igazgatóval együtt úgy határoztak, hogy a vizsgálat lejártáig szabadságra küldik.

A tájékoztatás szerint legkésőbb május 21-ig lezárul az önkormányzat által elrendelt belső vizsgálat.

Mint ismert, március elsején, a kegyelmi ügy okozta botrányos közhangulat közepén robbant a hír, hogy egy budapesti óvoda egyik alkalmazottja molesztálhatta a rábízott gyermekeket.

Február végén a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik munkatársával kapcsolatban névtelen feljelentés érkezett a XI. Kerületi Rendőr-főkapitánysághoz. Gy. Pétert a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szexuális kényszerítés gyanújával letartóztatta, majd az ügyészségi eljárás másnapján át is került az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI).

Március 1-jén Újbuda önkormányzata egy Facebook-bejegyzésben közölte, hogy korábban hozzájuk az illetőre semmilyen csatornán nem érkezett panasz, és ők is csak aznap szereztek tudomást az intézményben történtekről.

Néhány nap elteltével, március 6-án belső vizsgálatot rendelt el a kerület vezetése az óvodavezető felelősségét is vizsgálva. A rendőrség megkeresésünkre úgy reagált, hogy Gy. Péteren kívül mást még nem hallgattak ki gyanúsítottként.