Vitézy Dávid: 2019-ben Karácsony Gergelyre szavaztam, de nem teljesítette az ígéreteit

2024.04.08. 16:00
Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt öt pontban szedte össze mindazt, amit Karácsony Gergely a főpolgármestersége alatt megígért, de nem valósult meg. Azt ígéri, ő majd megcsinálja.

„Mondja valaki, hogy nem tesz jót a verseny a politikában” – írta Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt Facebook-posztjában, melyben öt pontban hosszan részletezte, hogy melyek azok a tervek és beruházások, amelyek Karácsony Gergely főpolgármester részéről ígéret szintjén megvoltak, de nem valósultak meg, vagy most, a kampány során kerültek újra napirendre.

Vitézy Dávid garantálja, hogy az ígéreteket ő meg is fogja valósítani, amennyiben főpolgármester lesz. Ezek pedig a következők:

  • a városházi közpark megépítése, amely a következő főpolgármesterre marad; 
  • a bérlakáskínálat bővítése: Vitézy a programjában 10 ezer új szolgálati lakás építését vállalja;
  • 42-es villamos meghosszabbítása Havannára, amelynek kérdése Karácsony kampányában hirtelen előkerült, de még a tervezési közbeszerzést sem írták ki – a valós munka a következő főpolgármesterre marad.
  • A Bajcsy-Zsilinszky úti villamos beruházásának újraindítása, aminek megvalósítására még a tervezési közbeszerzést sem írta ki BKK, de a főpolgármester immár a ciklusban harmadszorra is bejelentette a projektet. Nemcsak a megvalósítás, de a tervezés is a következő főpolgármesterre marad.
  • A szállodahajók kitelepítése a belvárosból és a pesti rakpart megújítása: a valós munka, a végrehajtás és a megvalósítás, valamint az új szabályozás végigtárgyalása a rengeteg turisztikai és hajós vállalkozással, és persze a pesti rakpart teljes értékű megújítása egy új sétánnyal teljes egészében a következő főpolgármesterre marad.

„Ebben a ciklusban csak a Facebook-posztokig jutottunk öt év alatt” – vélelmezi Vitézy, aki szerint „örüljünk neki, hogy a budapesti demokrácia láthatóan működésben van, és négy és fél év után hirtelen újra számos téma fontos lett a városvezetésnek, és megígérik újra ugyanazt, amit öt éve”. Úgy gondolja, már érdemes volt valós versenyhelyzetet teremteni ezen a választáson. 

Vitézy Dávid a bejegyzésében elismeri, hogy 2019-ben ő is Karácsony Gergelyre szavazott,

de pont azért indul el a megmérettetésen, mert azt látja, hogy azokban az ügyekben sem lépett előre, ahol a kormányzat által egyre szűkebbre szabott keretek között is tudott volna.

Az ajánlatom világos: a most újramelegített ígéreteket mi valóban teljesíteni fogjuk. A folytonos egymásra mutogatás és pártpolitikai csaták helyett az első naptól az utolsóig munkával szeretném tölteni a következő ciklust, hogy ne öt év múlva tartsunk majd megint ugyanitt. A főpolgármester-választáson mindenki eldöntheti, ad-e még öt évet ennek a városvezetésnek, hogy aztán 2029 tavaszán megint újra előkerüljenek majd ezek a kiváló elképzelések. Szerintem nincs még öt évünk erre

– zárta sorait a főpolgármester-jelölt.