Magyar Péter jelentkezőket keres az EP-választásra

2024.04.09. 11:08
Magyar Péter pályázatot hirdetett, hogy a júniusi európai parlamenti választásokra megfelelő jelölteket találjon. A Talpra Magyarok Közössége honlapján szerda éjfélig várják a jelentkezőket.

Magyar Péter kedden Facebook-oldalán tett közzé egy pályázati felhívást. A Diákhitel Központ egykori vezetője várja azokat a jelentkezőket, akik az Európai Parlamentben Magyarországot képviselnék Brüsszelben és Strasbourgban.

Ahogy ígértük, véget vetünk a hatalmi elit eddigi gyakorlatának, hogy a pártok szivarfüstös, sötét szobában döntik el, hogy kit küldenek képviselőnek az EP-be. Mi nem levitézlett, megbukott, idegen nyelven nem beszélő politikusokat küldünk Brüsszelbe, hanem megadjuk a lehetőséget minden magyar állampolgárnak, aki érzi magában az elhivatottságot, és van víziója Európáról és Magyarországról, hogy az Európai Unióban képviselje a hazánkat

– fogalmazott Magyar Péter.

A jelentkezőket szerda éjfélig várják a Talpra Magyarok Közössége honlapján. A pályázati részvételnek több feltétele is van. Az elvárások között szerepel a tárgyalóképes angolnyelv-tudást, de a „kiállás a szélsőségektől mentes európai uniós értékek mellett” is. Előnyként említik a pártpolitikai háttér hiányát, valamint ha a jelentkező olyan térségből érkezik, amely Magyarország elmaradottabb, hátrányosabb régióit vagy kistérségeit érinti.

Magyar Péter egyre aktívabb a politikai életben

A Diákhitel Központ korábbi vezetője első tüntetését március 15-én tartotta Budapesten, ahol bejelentette, hogy Talpra Magyarok! néven szervez közösséget.

Magyar Péter április 6-án Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért címen ismét demonstrációt hirdetett a fővárosba. Az eseményen több ezren vettek részt, valamint a jogász bejelentette, hogy megalapította a Legyél a változás! Egyesületet.

A szombati tüntetést Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója is megosztotta közösségi oldalán. Szerinte Magyar Péter egy baloldali politikus, és háborúba vinné Magyarországot. Szerinte csak Orbán Viktor és a Fidesz–KDNP képes megvédeni az országot.

A jogászt Kunhalmi Ágnes és Gyurcsány Ferenc is kritizálta. Az MSZP társelnöke kifejtette: „Egy baloldali, szociáldemokrata nem tud és nem is akar jobboldali kormányzást, hanem marad a bal-, balközép oldalon, a szolidaritás, az igazságosság és a társadalmi különbségek radikális csökkentése oldalán.”

A Demokratikus Koalíció vezetője nem nevezte meg Magyar Pétert, de 11 pontban üzent neki.

Magyar Péter szerepéről, a tüntetésről és az ellenzéki oldallal való viszony alakulásáról Nagy Attila Tibor politikai elemző nyilatkozott az Indexnek, ami ide kattintva érhető el.