Váratlan helyen bukkant fel Orbán Viktor és Gulyás Gergely

2024.04.10. 19:05
Országos ügyekről hazai pályán – így számolt be közösségi felületén a köztársasági elnök arról, hogy hivatalában fogadta a miniszterelnököt és a Miniszterelnökséget vezető minisztert.

Sulyok Tamás köztársasági elnök Orbán Viktor miniszterelnökkel és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel egyeztetett kedd délelőtt – erről az államfő számolt be Facebook-bejegyzésében, amelyből az is kiderült, hogy

„országos ügyekről hazai pályán” egyeztettek.

Korábban Sulyok Tamás március 6-án tárgyalt a miniszterelnökkel – legalábbis a nyilvános beszámolók szerint –, akit akkor Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter kísért el. Ahogy az Index megírta, Gulyás Gergely gerincműtétje óta múlt szerdán vállalt először közszereplést.

Mint ismeretes, március 5-i hatállyal Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság korábbi elnökét választották meg államfőnek. A Sulyok Tamásról szóló portrénkat itt olvashatja.

Sulyok Tamás a felkérést követően kifejtette: „Az Alkotmánybíróság elnökeként ért a megtisztelő jelölés az államfői hivatal betöltésére. Ahogyan jogászként, úgy köztársasági elnökként is elsősorban a jog alapvető értékeit szem előtt tartva tudom a köz javát szolgálni, és a nemzet egységét kifejezni.”

Novák Katalin a bicskei pedofilügyben elítélt K. Endrének adott elnöki kegyelem nyilvánosságra kerülését követő közfelháborodás után jelentette be lemondását. Vele párhuzamosan Varga Judit, volt igazságügyi miniszter, országgyűlési képviselő, leendő EP-listavezető is bejelentette távozását a közéletből.