Történelemóra közben verte meg diákját egy tanár Budapesten

2024.04.10. 12:18
Egy budapesti általános iskolában megdöbbentő felvételt készítettek a diákok hétfőn. Az egyik hatodik osztályos fiút felpofozta és fellökte a történelemtanára óra közben. A kamasznak véraláfutásai keletkeztek. A pedagógust azóta elbocsátották.

Egy hatodik osztályos fiút hétfőn óra közben pofozta és lökte fel történelemtanára egy pesterzsébeti általános iskolában, az esetet a gyerek osztálytársai videóra vették, amit elküldtek a szülőknek. A Tények beszámolója szerint

a kamasz nem panaszkodott a verés után, de véraláfutásai lettek. 

A felvételen látható, hogy a történelemtanár a kezével üti meg a fiút, majd ellöki és megrángatja. A Tények úgy tudja, a pedagógus egy másik diákot akart kizavarni a teremből, a felvételen hallani is, ahogy azt kiabálja: „Húzzál kifele! Húzzál ki! Hallod?! Fölállsz! Most!” Végül a hozzá közelebb álló fiún vezette le a dühét.

A videó szerint a megütött kamasz nem feleselt a tanárral, és nem volt agresszív. A többi pedagógus és a diákok szerint az 50 év körüli férfinak a 12 éves gyerek származásával volt problémája. A XX. kerületi iskola azonnali hatállyal elbocsátotta a tanárt. 

A beszámolók szerint a hatodikos fiú nem problémás, s bár véraláfutásai lettek, otthon csak félszavakban merte elmondani, hogy mi történt vele. Édesapja megdöbbent, amikor meglátta a felvételt. A család először csak a rángatásról tudott, az ütésről nem. 

Egy picit fölszaladt a vérnyomásom. Bementem az iskolába az igazgató úrhoz, és megmutattam neki ezt a felvételt, aztán azt mondtam neki, nem tudom tolerálni, hogy csak ennyiben marad ez a dolog

– nyilatkozta a fiú apja. 

A szülők a békés megegyezés érdekében eltekintettek a feljelentéstől, de az iskolától azt kérték, hogy küldjék el a verekedő tanárt, ami utóbb meg is történt. A család hálás az iskola határozott fellépéséért. Az ügyet azért tárták a nyilvánosság elé, mert szeretnék megakadályozni, hogy bárkivel hasonló történjen.