LMP: Ha a budapestiek szeretnének tisztán látni, akkor csak Vitézy Dávidra tudnak szavazni

2024.04.11. 12:20
Gál József, az LMP szóvivője csütörtöki budapesti, de online is közvetített sajtótájékoztatóján elmondta, hogy sem a jelenlegi, sem a korábbi városvezetés nem érdekelt a 3-as metró felújításával kapcsolatos ügyek feltárásában.

Gál József legutóbbi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az LMP arra kíváncsi, miért írták alá az oroszokkal az előnytelen szerződést, a kormány milyen nyomást gyakorolt a Tarlós István vezette fővárosra az orosz lobbiérdekek kiszolgálására, miért távolították el Vitézy Dávidot a Budapesti Közlekedési Központ éléről, amikor ő kiállt az orosz metrókocsi-szerelvények beszerzése ellen, és miért nem oldja fel Karácsony Gergely főpolgármester az előnytelen szerződés titkosítását – írja az MTI.

Az LMP gyanúja az, hogy a két oldal most is összejátszik, hiszen nem lenne probléma az előző érában kötött szerződés titkosításának feloldása – mondta a szóvivő.

Gál József hozzátette, Tarlós István „gyengekezű főpolgármesterként” hagyta, hogy a Fidesz „orosz lobbiérdekeket kiszolgálva ráerőltessen egy előnytelen szerződést Budapestre”.

Új kocsik vásárlása helyett felújítottnak mondott oroszokat kaptunk, amihez nem járt klímaberendezés. Karácsony Gergely pedig hiába ígérte meg a 2019-es választási kampányában, hogy megválasztása esetén cselekedni fog, ez a mai napig nem történt meg

– jegyezte meg, és hozzátette, hogy az orosz metrókocsi-felújítás ügyét a két pártpolitikai oldal közösen söpörte a szőnyeg alá.

A politikus szerint ha a budapestiek szeretnének tisztán látni, akkor csak Vitézy Dávidra tudnak szavazni, hiszen sem a mostani jelölttől, Karácsony Gergelytől, sem a Fidesz jelöltjétől, Szentkirályi Alexandrától nem várható, hogy „ezen mutyi után tisztességesen kivizsgálják azt az ügyet, amiben ők is nyakig benne vannak”.

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt április elején az Indexnek is beszélt arról Rónai Egon műsorában, hogy szerinte is összejátszott a Fidesz és az ellenzék az orosz metrókocsik ügyében.