Megszólaltak a rendőrök, akik kimentették a lángoló autó sofőrjét a Váci úton

2024.04.14. 11:37

Ahogyan arról az Index is beszámolt, égő autóból mentettek ki a rendőrök egy sofőrt a XIII. kerületben, aki egy villanyoszlopnak ütközött az autójával. A férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Sűrű, fekete füsttel és hatalmas lángokkal égett egy autó a Váci úton, egy rendőrpáros mentette ki a lángoló autó vezetőjét Budapesten. Egy piros lámpánál csapódott oszlopnak a jármű szombat reggel, fél nyolc körül.

A Forgách utcánál éppen a szemközti piros lámpánál várakozó rendőrpáros szeme láttára történt a baleset.

Arra lettünk figyelmesek, hogy egy gépjármű felénk halad, majd hirtelen balra kanyarodott, és nekicsapódott a tartóoszlopnak

– mondta az RTL Híradónak Moravszki Dávid őrmester. A kocsi mögé álltak, bekapcsolták a fényhidat, és ugrottak ki segíteni. A Budapesti Autósok egyik olvasója felvételt készített az esetről.

Az autó pillanatok alatt lángba borult, „lángok csaptak fel a motorháztető alól, és nagy füst keletkezett” – fogalmazott az őrmester. Amikor odarohantak hozzá, a sofőr magánál volt, mozogni viszont alig tudott. Az autó egyre nagyobb lángokkal égett, a rendőröknek sietniük kellett a mentéssel.

Odarohantunk a gépkocsi vezető felőli részéhez. Ügyes volt a sofőr, mert kikötötte a biztonsági övet, illetve megpróbálta kinyitni az ajtót, ami sikerült is. Mi ezután segítettünk neki kiszállni

–  tette hozzá Varga Brigitta százados. Távol az égő autótól járdára fektették az autó középkorú vezetőjét, látták rajta, hogy rosszul van – idézték fel. 

Jajgatott, jelezte felénk, hogy fájdalma van. Illetve amikor már a kocsiból kivettük – eszméleténél volt, tehát tudtunk vele kommunikálni –, elmondta, hogy mindene nagyon fáj

– mondta a százados.

A férfi súlyosan megsérült, néhány perc múlva már a mentőautóban kezelték.

Azonnal riasztottuk az újpesti mentőállomás esetkocsiját, a férfi súlyos sérüléseket: medence-, hasi, illetve végtagsérüléseket szenvedett. Helyszíni ellátás után sürgősségi osztályra szállítottuk

– tájékoztatott Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Az autót közben a tűzoltók speciális habosított vízzel eloltották. Még vizsgálják, hogy a férfi a felüljáró után miért kormányozta váratlanul balra az autót.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport