Balesetek korlátozzák a budapesti forgalmat, több busz menetideje is változott

2024.04.18. 11:56
Csütörtök reggel Buda XIV. kerületében, a Fogarasi út és az Örs vezér útja kereszteződésében négy négy jármű ütközött, így több autóbusz is módosított útvonalakon közlekedik. Az érintett szakaszon és járatokon megnövekedett menetidőre kell számítani. A XI. kerületben szintén ütközött két jármű.

Baleset miatt a 161-es, a 161A, a 161E, a 162-es, a 169E, a 202E és a 262-es autóbusszal utazóknak hosszabb menetidővel kell számolniuk – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtök reggel a honlapján. Azt írták, a kialakult torlódások miatt a 161A és a 169E autóbusz Rákoskeresztúr városközpont és a Kis utca között megnövekedett menetidővel közlekedik az Örs vezér tere felé – írta meg az MTI.

Hozzátették: a 202E autóbusz Rákoskeresztúr városközpont és a Kis utca között szintén megnövekedett menetidővel közlekedik Kőbánya-Kispest felé.

Továbbá hosszabb eljutási időre kell számítaniuk azoknak, akik a 162-es és a 262-es autóbusszal utaznak Rákoskeresztúr városközpont és a Kis utca között (Kőbánya alsó vasútállomás felé) vagy a 161-es és a 161E autóbusszal Rákoskeresztúr városközpont és a Kis utca között (az Örs vezér tere felé).

A katasztrófavédelem azt írta, hogy négy jármű ütközött csütörtök reggel a XIV. kerületben, a Fogarasi út és az Örs vezér útja kereszteződésében. A baleset tömegközlekedési járművek forgalmát is akadályozza.

Máshol is korlátozzák a forgalmat

Emellett egy kamion és egy személyautó ütközött össze a IX. kerületben, a Kvassay Jenő út elején. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanítják a járműveket, amelyekben összesen öten utaztak. A baleset miatt két sávon forgalmi akadály alakult ki az érintett útszakaszon.

Tágabban az ország egészéről az Utinform azt írja, hogy

  • Az M0-s autóút déli szektorában, az M1-es autópálya felé vezető oldalon, a Hárosi-Duna-hídon karbantartási munkák zajlanak. A 16-os km-nél a belső két sávba terelik a közlekedőket, a torlódás meghaladta a 8 km-t.
  • Az M7-es autópályán, Letenye felé, Martonvásár térségében geodéziai méréseket végeznek. A 36-os km-nél a külső sávot lezárták, a forgalom közel 3 km-en torlódik.
  • Hajdú-Bihar vármegyében, Hosszúpályi térségében, a Debrecen–Biharkeresztes összekötő úton egy személygépkocsi pályaelhagyásos balesetet szenvedett. A 11-es km-nél az utat teljes szélességében lezárták, aki teheti, a 47-es főút felé tud kerülni.
  • Az M1-es autópályán jelenleg három hosszabb szakaszon folynak burkolatfelújítási munkák. Bicske térségében, a komáromi és nagyszentjánosi csomópontok között, majd az M15-ös autópálya csomópontja után számítsanak forgalomterelésre, amelynél az egyik irány forgalma a szemközti oldalra átterelve halad.
  • Az M3-as autópályáról, a Vásárosnamény felé vezető oldalon, az M0-s autóúti csomópont előtt, a 12-es km-nél lévő Szilas pihenőhelyet lezárták felújítási munkák miatt, ezért nem lehet ott kihajtani, más útvonalon megközelíthető a parkoló.
  • Újabb munkát végeznek az M4-es autóúton, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér csomópontjában. Szombatig a repülőtérről Cegléd irányába tartó csomóponti ág lesz lezárva, ezért a repteret elhagyva először Budapest felé kell elindulni, majd a bevásárlóközpontnál lévő körforgalmakon át visszafordulni a kívánt irányba.

Ezeken a szakaszokon hosszabb menetidőre kell számítani.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport