„Ide figyelj, te NER-es kóbor lovag″ – Jakab Péter kiakadt Magyar Péterre

2024.04.18. 21:49
Jakab Péter, a Nép Pártján elnöke közösségi oldalán akadt ki a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza Párt) alelnökére. A volt jobbikos politikus NER-es kóborlovagnak nevezte Magyar Pétert, majd felajánlotta neki, hogy szívesen kiegyenesítik a gerincét.

Jakab Péter Facebook-videójában beszélt arról, hogy a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza Párt) alelnöke „bekóstolta”. A Nép Pártján elnöke szerint Magyar Péter azzal vádolta meg, hogy „cserben hagyta a vidéket”, mert 2022-ben az ellenzéki összefogás tagjaként kiállt Orbán Viktorral szemben. 

„Na ide figyelj, te NER-es kóbor lovag! Tudod, én 2022-ben, 2018-ban, de még 2014-ben is küzdöttem az Orbán-rendszerrel szemben. Igen, olyan eszközökkel, amelyek éppen rendelkezésemre álltak. Eközben te mit csináltál? Túlárazott közbeszerzéseket írtál alá, részt vettél a NER építésében, asszisztáltál ahhoz, hogy a feleséged közreműködésével lehallgassanak embereket, leépítsék Magyarországon a jogállamiságot, most pedig azt mondod, hogy én cserben hagytam a vidéket, miközben te részt vettél a haverjaiddal együtt a vidék kifosztásában? Álljon már meg a menet!” – fejtette ki Jakab Péter.

Hozzátette, hogy Magyar Péterrel szemben egyenes gerinccel tudja járni a vidéket. A Jobbik korábbi elnöke felajánlotta, hogy szívesen kiegyenesítik a jogász gerincét, ezért egy vádalkut ajánl neki. „Tudod, ez azt jelenti, ha feldobod a fideszes haverjaidat, akkor te kevesebb büntetéssel fogod megúszni. Ezt tudjuk neked felajánlani.” – fejtette ki Jakab Péter. Úgy látja, ha Magyar Péter komolyan gondolja az elszámoltatást, akkor ebben ő sem lehet kivétel. 

Mint írtuk, az elmúlt időszakban a  kormánypárti politikusok mellett ellenzéki oldalról is élesen bírálták Magyar Pétert. Többek között  Dobrev Klára , a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője,  Kunhalmi Ágnes , az MSZP társelnöke,  Toroczkai László , valamint Gyurcsány Ferenc , a Demokratikus Koalíció vezetője is nekiment a Tisza Párt alelnökének.