Orbán Viktor: A migráció tönkreteszi az unokáink életét

2024.04.18. 17:44
A miniszterelnök legújabb videójában arról beszélt: unokái miatt is felelősséget érez azért, hogy 2100-ban jó életük legyen Magyarországon. Orbán Viktor szerint csodálatos dolog keresztény társadalomban élni, és ez a legjobb, amit el tud képzelni.

„Elég egyszer hibázni, és a migráció tönkreteszi még az unokáink életét is. A mi kezünk nem remeg! Megvédjük a családokat” – írta csütörtöki Facebook-bejegyzésében Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő egy videót is megosztott, amelyben arról beszélt, nagyapaként is felelősséget érez azért, hogy milyen ország lesz Magyarország 2100-ban. 

Felelősséget érzek azért, hogy ne tegyek olyat, ami 2100-ban rossz lesz az unokáimnak. Azért is, hogy most mindent megtegyek, ami hasznos lehet ahhoz, hogy jó életük legyen 2100-ban

– jegyezte meg a kormányfő.

Orbán Viktor szerint kérdéses, hogy Európában „muszlim civilizáció lesz, keresztény, vagy valami keverék”. A miniszterelnök úgy látja, hogy csodálatos dolog keresztény társadalomban élni. „Ez a legjobb, amit el tudok képzelni a gyerekeinknek és az unokáinknak” – tette hozzá. 

Mint írtuk, április 17-én kezdetét vette a kétnapos rendkívüli EU-csúcs. Az esemény fő témáját az az unió gazdasági versenyképessége és az erről szóló jelentés adná, de a közel-keleti helyzet változása miatt a vártnál akár hosszabb ülésre számíthatnak a tagállamok állam- és kormányfői.

Az eseményről Orbán Viktor miniszterelnök is megosztott néhány fotót, amelyhez az írta: „Magyarország nem enged a békéből!”