Véresre harapdálta egy ócsai csecsemő arcát egy patkány

2024.04.18. 16:00
Patkány támadott meg egy néhány hónapos csecsemőt a Pest vármegyei Ócsán. A rágcsáló a kislány karját és arcát is megharapta. A sérülések begyulladtak, ezért a gyermeket jelenleg is kórházban ápolják. A hatóságok lakhatatlanná nyilvánították az ingatlant. A szülők ellen gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást a rendőrség.

Patkány harapott össze egy alvó csecsemőt a Pest vármegyei Ócsán. A kislány sírni kezdett, majd a szülők a kiságyhoz visszarohanva látták meg az állatot – számolt be róla a Tények.

A patkány a csecsemő karját és arcát is megharapta.

A csatorna kérdésére a 17 éves édesanya elmondta, hogy a pár hónapos kisbaba keserves sírására lettek figyelmesek. Amikor férjével bementek hozzá, akkor látták, hogy a kislány ruhája véres volt. „Egy másodperc alatt bent is voltunk nála, de már csak azt láttuk, hogy véres a kislány. Először azt hittük, az orra vérzik, de nem. Csak utána láttuk, hogy az állat mászik ki a kiságyból″ – idézte fel a riportban a kislány édesanyja.

A csecsemőt a gyermeksebészetre vitték a mentők. A harapásnyomok be is gyulladtak, ezért a kislány antibiotikumot kapott. 

A szülők szerint a környéken nagyon sok a patkány, emellett nehéz anyagi körülmények között élnek. A hatóságok lakhatatlanná nyilvánították az ócsai házat, így a szülők nem mehetnek vissza az ingatlanba. Jelenleg másik gyermekükkel próbálnak ideiglenes szállást találni. A rendőrség gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást ellenük, két kislányukat pedig nevelőszülőkhöz vihetik.