Illetlen üzeneteket küldenek a csalók egy álprofilról Cser-Palkovics András nevében

2024.04.29. 15:12
Létrehoztak egy álprofilt Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármesterének nevével és a közösségi oldaláról lopott képekkel. A polgármester azt írta, reméli, hogy ez nem a helyi kampány műve.

Fényképeket loptak Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármesterének hivatalos Facebook-oldaláról, hogy egy álprofilt hozzanak létre és működtessenek a nevében – közölte a polgármester a közösségi oldalán. 

A profil az én nevemmel, az innen lopott profil- és borítóképpel működik, az elmúlt hetekből származó további fotókat is megjelenítve. A profil ráadásul a nevemben üzeneteket is küld, meglehetősen illetlen stílusban

– írta Cser-Palkovics a Facebookon. 

Székesfehérvár polgármestere egyelőre nem tudja pontosan, hogy kik és milyen céllal élnek vissza a nevével, de azt gondolja, „valószínűleg nem véletlen, hogy ez a választás előtt pár héttel fordul elő”. 

Mint írta, sajnálná, ha a helyi kampány süllyedt volna erre a szintre. Azt is közölte, hogy megtette a szükséges lépéseket az álprofil eltávolításáért, és ha szükséges, akkor jogi lépéseket is tesz az ügyben. Ezenkívül arra kérte a fehérváriakat, hogy legyenek körültekintőek, hiszen még elérhető a nevével és képeivel létrehozott álprofil.

A polgármester neve legutóbb akkor merült fel, amikor a DK TV péntek esti adásában Dobrev Klára azt állította, hogy szerinte a székesfehérvári polgármester szégyelli jelezni a választási plakátokon, hogy fideszes. Erről és az adás témáiról erre a linkre kattintva olvashatnak bővebben.

Erre reagálva a Fidesz Székesfehérvári Szervezete azt írta, hogy „Dobrev Klára valószínű, hogy rosszul látta”, hiszen a plakátjaikon  jól látható a Fidesz, mint jelölő szervezet. 

Az igazság pontosan az, hogy Dobrev Klára pártjának elnökségi tagja és országgyűlési képviselője, Földi Judit indul egy civil szervezet álcája mögé bújva polgármesterjelöltként Székesfehérváron

– közölték.