Karácsony Gergely szerint Szentkirályi Alexandra megerősítette az egérárpát

Untitled-1.png
2024.04.30. 15:46
Karácsony Gergely főpolgármester szerint kihívója lekaszált egy méhlegelőt, miközben Szentkirályi Alexandra úgy véli, hogy csak a gazt távolította el.

Karácsony Gergely arról írt közösségi oldalán, hogy megtekintette Szentkirályi Alexandra „tegnapi produkcióját”. A főpolgármester szerint „a – ki tudja miért – vegyvédelmi ruhában végrehajtott művelet egy fővárosi kijelölt méhlegelőn történt, a Kerepesi út osztósávjában, ahol a biodiverzitás háromszorosára nőtt az elmúlt években”.

„Most sikerült belevágni a virágba is, igazán kár. Amúgy ez az útpályát elválasztó úgynevezett osztósáv, vagyis olyan zöldfelület, amelyet a forgalom miatt nem lehet használni kutyasétáltatásra, játszótérnek vagy bármire, ezért éppen arra szolgál, hogy engedjük átalakulni vadvirágossá. Már ha neki nem esik valaki kaszával... Az itt kialakult biodiverzitás lassan elnyomná az egérárpát, azt a növényt, amit lekaszált és csokorba csomagolt nekem a kormányszóvivő asszony” – fogalmaz Karácsony Gergely, hozzátéve, hogy Szentkirályi Alexandra a kaszálással csak megerősítette az egérárpát.

Amondó vagyok, hogy bugyuta lejárató akciók helyett inkább segítsünk a beporzó rovaroknak, hogy a növényzet hűteni tudja egy picit a várost így a klímaváltozás idején

– tette hozzá a regnáló főpolgármester.

A posztok alatti hozzászólók között Szentkirályi Alexandra is feltűnt. A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje a bejegyzésre a következőt reagálta: „Tisztelt Karácsony Gergely! Ha Ön szerint a gaztenger az méhlegelő, akkor a szeméttől túlcsorduló kukák művészeti alkotások? A gazt nem átnevezni kell, hanem lekaszálni.”

Szentkirályi Alexandra csokrot készített Karácsony Gergelynek

Szentkirályi Alexandra a közösségi médiában közzétett videójában gazból kötött csokorral kívánt nyugdíjas éveire „hasonló munkamentes időszakot” Karácsony Gergelynek, mint ahogy „az elmúlt öt évet töltötte”.

Gazos területet kaszált kampányában a Fidesz főpolgármester-jelöltje a főváros X. kerületében, a Kerepesi úton annak demonstrálására, hogy a főváros jelenlegi vezetése szerinte elhanyagolja a közterületek kezelését.

„Vadvirágos Budapest helyett gazdátlan, elhanyagolt dzsungelt kaptak a budapestiek Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármestertől” – fogalmazott Szentkirályi Alexandra.

A város elhanyagolására, a nemtörődöm városvezetési modellre kiváló példa a Kerepesi út állapota

– mondta, majd hozzátette, hogy ő nem „ímmel-ámmal fog dolgozni azért, hogy Budapest egy élhetőbb, tiszta, karbantartott város legyen”.

„Olyan főpolgármester kell, aki nem csak szövegel, hanem odamegy, felgyűri az ingujját, és megcsinálja a munkát” – fogalmazott.

Szentkirályi Alexandra szerint munkával meg lehetne oldani az utak állapotát, a P+R parkolók építését és azt, hogy sokkal tisztábbak legyenek a közterületek. A sajtótájékoztató végén bemutatott egy gyomcsokrot, amellyel hátralévő nyugdíjas éveire „hasonlóan pihentető időszakot kíván Karácsony Gergelynek, mint ahogy az elmúlt öt évet töltötte”.

(Borítókép: Szentkirályi Alexandra és Karácsony Gergely. Fotó: Máthé Zoltán / MTI, Papajcsik Péter / Index)