Magyar Péter is előkerült a Mi Hazánk Mozgalom majálisán

2024.05.01. 17:10
Többezres tömeg gyűlt össze a Mi Hazánk Mozgalom majálisán a Bikás parkban. A rendezvényen Mi Hazánk elnöke, Toroczkai László Kisberk Szabolccsal, a párt kommunikációs igazgatójával beszélgetett, ismertette a párt európai célkitűzéseit, a nemzetállamok és Európa előtt álló kihívásokat, valamint Magyar Péter felbukkanásával kapcsolatos véleményének is hangot adott.

A Mi Hazánk Mozgalom az ország legnagyobb majálisaként hirdette meg május 1-i rendezvényét. A Magyar Jelen szerint a szervezők nem túloztak, a párt eseményén már a délelőtt folyamán is ezres tömeg jelent meg a Bikás parkban.

A rendezvény programja szerint a majális 9 órakor vette kezdetét reggelivel, amelyre az első kétszáz érdeklődőt szalonnás rántottával várták a Mi Hazánk országgyűlési képviselői. A délelőtt a gyermekeké volt a főszerep, 10 órakor színpadra lépett gyerekkoncertjével a Buborék együttes. Ezt követően a pódiumra Galambos Fecó bűvészmester, illuzionista lépett bemutatójával. Délben a Fekete István Szabadegyetem programján Borvendég Zsuzsanna történész, Csath Magdolna közgazdász professzor, és Szakács Árpád újságíró tartott előadást.

Utána, 13 órától a Mi Hazánk elnöke, Toroczkai László beszélgetett Kisberk Szabolccsal, a párt kommunikációs igazgatójával. A Mi Hazánk elnöke legalább 3-4 ezer ember előtt ismertette a párt európai célkitűzéseit, a nemzetállamok és Európa előtt álló kihívásokat.

Toroczkai Magyar Péterrel kapcsolatban azt mondta: jó az a jelenség, amelyet a felbukkanása elindított a társadalomban.

A párt elnöke azonban – hozzátette – egyáltalán nem mindegy, hogy 2026-ban milyen kormány alakul majd Magyarországon.

Valamivel 15 óra után az Omega Testamentum színpadra lépésével megkezdődtek a koncertek. Őket 16.30-kor a Romantikus Erőszak követi, 18 órakor pedig a Nemzeti Hang csap a húrok közé.

Emellett kirakodóvásár és folyamatos gyerekprogramok is várják a családokat a Bikás parkban, ahol Toborzó sátorral van jelen a Mi Hazánk Mozgalom, a Mi Hazánk Ifjai, a Pajtárs Mozgalom, a Magyar Önvédelmi Mozgalom és a HVIM.