Fideszes politikust vádol egy volt fidelitasos szexuális bántalmazással

2024.05.03. 15:14
Egy 3500 forintos telefonszámla kiegyenlítése miatt kereste meg a kaposvári politikust az akkor még kamaszként a Fidelitashoz csatlakozó lány. A fiatal nő állítja, hogy a pénzt nem kapta meg, azonban a férfi az autójával elvitte, és egy kukoricás mellett megerőszakolta. A férfi tagadja ezt.

Arcát és nevét vállalva mesélte el a HVG újságírójának Kozma Lilla Rita, hogy évekkel ezelőtt fidelitasosként bántalmazta őt a kaposvári önkormányzat egyik tagja. A férfi nevét a mai napig nem hozza nyilvánosságra, azonban minden másról részletesen beszámolt a lapnak.

Az interjúból kiderült, hogy:

  • 2009-ben lett számára vonzó a Fidelitas, amikor úgy érezte, nem tartozik sehová, de egy kopogtatócédulákat gyűjtő aktivista meggyőzte őt. Nem sokkal később már együtt gyűjtötték az aláírásokat.
  • Rossz családi háttérrel rendelkezik, bántalmazó viszonyban élt az ekkor még csak 15 éves lány a családtagjaival.
  • Az akkori EP-kampány idején nem volt még fidelitasos telefonja, ezért a sajátjáról intézte a hívásokat, ígéretet kapott, hogy később megtérítik neki. 3500 forintos számlája keletkezett ekkor, amivel a helyi Fidesz-iroda az egyik önkormányzati képviselőhöz irányította.
  • A férfi egy buszmegállóban várta, a lány pedig beszállt az autóba.
  • Kozma Lilla Rita elmondása szerint ő csak a neki járó pénzt kérte, majd azt, hogy kiszállhasson a kocsiból. A képviselő úgy tett, mintha nem hallotta volna, helyette egy kukoricás mellett molesztálta és megerőszakolta a kamaszt.
  • A lány nem mondta el senkinek a történteket, egy éven át komoly egészségügyi problémát okozott nála mindez. 
  • Kilépett a Fidelitasból, az iskolát választotta a közösség helyett. Gyanús üzeneteket kapott a későbbiekben.
  • Kezdetben Kaposváron próbált boldogulni, majd Pécsre költözött, végül Budapesten próbál új életet kezdeni.

A történtekkel kapcsolatban a DK még pénteken kiadott egy közleményt, ami szerint sikerült beazonosítaniuk a feltételezett erőszakoskodót, noha Kozma Lilla Rita soha nem nevezte meg a férfit.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy azonnal álljon a nyilvánosság elé és mondjon le tisztségéről Kaposvár fideszes alpolgármestere, aki a Fidesz ifjúsági szervezetének tagját, egy 15 éves lányt bántalmazhatott szexuálisan.

„Követeljük, hogy a rendőrség azonnal indítson eljárást az eset kivizsgálására! Nem fogjuk hagyni, hogy a fideszes szexuális bűnözők megússzák a felelősségre vonást, és tovább mérgezzék jelenlétükkel a közéletet. Nem fogjuk hagyni, hogy a magukat keresztény, erkölcsös embernek beállító szexuális bűnözők zaklassák és tönkretegyék a fiatalokat” – írták.

„A Fidesz ifjúsági szervezete nem lehet a fideszes szexuális bűnözők vadászterülete, ezért zéró toleranciára van szükség a bántalmazó fideszes politikusokkal szemben” – áll a közleményben.

Megszólalt a Fidesz

Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala lapunknak küldött válaszában reagált cikkünkre. A Borhi Zsombor, Dér Tamás és Pintér Rómeó által aláírt levélben azt írták, a Fideszben zéró tolerancia van mindenfajta bántalmazással szemben.

„Azonban amit látunk az aljas rágalom, egy alaptalan, mindenfajta bizonyíték nélküli politikai támadás, a baloldalhoz köthető személy állításai hazugságok” – tették hozzá.

„A háborúpárti dollárbaloldal és a dollármédia a kampányban mindent bevet, még a legaljasabb módszereket is. A dollárbaloldallal szembeni harcot megvívjuk, mindent megteszünk azért, hogy Magyarország békéjét és biztonságát a háborúpárti erőkkel szemben megvédjük” – fogalmazott a levél.

Van segítség

Ebben a cikkben a szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.