2024. július 5. 18:00
Spanyolország
Németország
StuttgartArena Negyeddöntő
2024. július 5. 21:00
Franciaország
Portugália

Kirúghatják a taxist, aki összebalhézott egy szabálytalanul közlekedő biciklissel Budapesten

2024.05.12. 09:01
Akár meg is válhat a City Taxi attól a sofőrtől, aki összetűzésbe keveredett egy szabálytalanul közlekedő biciklissel a budapesti Váralagút Clark Ádám téri bejáratánál. a társaság elnöke szerint ugyan volt előzménye a konfliktusnak a biciklis részéről is, de nem kellett volna kérdőre vonnia a taxisnak.

Elfogadhatatlannak tartja a City Taxi elnöke annak a taxisnak a reakcióját, aki majdnem összeütközött egy biciklissel a Váralagút Clark Ádám téri bejáratánál.

A pénteken, a Budapesti Autósok oldal által megosztott videóról az elnök azt mondta az RTL-nek, hogy megteszik a szükséges lépéseket, ha bebizonyosodik a sofőr felelőssége.  A videón az látszik, amint egy biciklis és taxis között kialakul egy konfliktus Budapesten, a Clark Ádám térnél, az Alagút bejáratánál, ahol a taxis ráhúzta a kormányt az előtte, a sáv nagy részét elfoglaló és szabálytalanul kanyarodó biciklisre.

Mivel a biciklis az előzés után végig hevesen gesztikulált és mutogatott, ráadásul rá is csapott az autó hátuljára, a taxis bevárta az Alagút kijáratánál, hogy kérdőre vonja. A felvételen hallható, hogy a taxis szerint nem ő kormányozta rá az autót a kerékpárosra, hanem a kerékpáros haladt az úttest közepén.

Kirúghatják, pedig volt a konfliktusnak előzménye

A felvételen látható taxis a cég alvállalkozója, akit most meghurcolhatnak a konfliktus miatt. 

Láttuk mi is a felvételt, próbáltuk elemezni. Nyilván vannak ok-okozati összefüggések. Számunkra elfogadhatatlan ez a viselkedés. Természetesen hogyha a kolléga nem tudja, márpedig valószínű, hogy nem fogja tudni bebizonyítani az igazát, a szükséges lépéseket megtesszük

 – mondta az RTL Híradónak Juhász Márk, a City Taxi elnöke, hozzátéve, hogy akár meg is válhatnak tőle. 

Juhász Márk kiemelte, hogy a videóból jól látszik a konfliktus előzménye is.

Vagyis a biciklis nem a megfelelő íven kanyarodott, ezért várta meg a taxis az alagút végén, hogy számonkérje. Ráadásul a biciklis még rá is csapott a taxi hátuljára. A taxis ráadásul csak azután húzta rá a kormányt a biciklisre, miután az folyamatosan a taxis felé haladt

– mondta el. 

A csatorna megkérdezett egy vezetéstechnikai oktatót is, aki szerint mindkét fél hibázott. Míg a taxi nem előzhetett volna, addig a kerékpárosnak jobbra tartva kellett volna haladnia az Alagút bejáratánál.