Szijjártó Péter és Németh Szilárd a birkózóakadémián emelték a súlyokat

2024.05.15. 19:06
Németh Szilárd Fidesz-alelnök fogadta Szijjártó Péter külügyminisztert a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémián kedden. A két politikus néhány erősítő sporteszközt is kipróbált a konditeremben.

Szijjártó Péter kedden, kora délután látogatott el a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítványhoz (KIMBA). A külügyminisztert Németh Szilárd, a KIMBA alapítója és a Magyar Birkózó Szövetség elnöke fogadta. A találkozón részt vett többek között Hegedűs Csaba nagykövet, szakmai főtanácsadó, Lőrincz Tamás szakmai igazgató, Bacsa Péter ügyvezető MBSZ-alelnök és Süle László a KIMBA kurátora – számolt be róla a birkózóakadémia

A külügyminiszter személyesen gratulált Nagy Bernadett és Losonczi Dávid olimpikonoknak. Szijjártó Péter megnézte az akadémisták edzését, majd néhány erősítő sporteszközt is kipróbált az akadémia konditermében.

A külügyminiszter Facebook-oldalán osztott meg egy videót a csepeli látogatásról. A felvételen Németh Szilárd egy több kilós kettlebellel köszöntötte a külügyminisztert.

Hány kézzel fogjam, hogy ne szakadjon le érted az alkarom így? Nem mondom, hogy nem savasodok. Kettlebellel azért lehet csodát tenni, nem? 

– tette fel a kérdést súlyemelés közben Szijjártó Péter.

Bacsa Péter MBSZ-alelnök kiemelte, nagyon fontos, hogy az Európai Unióban a legtöbb kvótát szerezze meg a birkózóakadémia.