2024. június 22. 15:00
Georgia
Csehország
Volksparkstadion II. forduló
2024. június 22. 18:00
Törökország
Portugália
BVB Stadion Dortmund II. forduló
2024. június 22. 21:00
Belgium
Románia

Cseresznye nagyságú jég esett több településen

2024.05.20. 12:57
Vasárnap este jégeső verte el Pest vármegye több települését is. Solymáron és Nagykovácsiban is cseresznye nagyságú jég esett.

Cseresznye nagyságú jég verte el a Pest vármegyei Solymárt és Nagykovácsit vasárnap este. A közösségi oldalakra feltöltött felvételek alapján néhol olyan sok jég gyűlt össze, mintha havazott volna.

Az Időkép beszámolója szerint felhőszakadást és kiadós jégesőt hozott vasárnap a Budapest felé forduló szupercella a Pilisbe, ami Budakeszi, Nagykovácsi és Solymár térségében rövid idő alatt zúdult le.

A szupercella már nem jutott el a Dunakanyarig, a fővárostól délre haladó párja pedig már korábban feloszlott. A következő napokban azonban újabb zivatarok várhatóak.

Kedden a gomolyfelhők és a fátyolfelhők mellett több órára kisüthet a nap. Főleg a Dunántúlon, majd a nap második felében másutt is sokfelé várható eső, zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső, többfelé jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatar idején viharos lökések is lehetnek.

A hőmérséklet hajnalban 11 és 17, délután 22 és 30 fok között lesz; nyugaton mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Szerdától vasárnapig is többórás napsütésre lehet számítani az ország nagy részén, szórványosan valószínű záporeső, zivatar. Szerdán a délnyugati, nyugati szél megélénkül, néhol megerősödik, hajnalban 12–17, délután 2128 fok valószínű.

Csütörtökön többnyire nyugati, északnyugati szél fúj majd, hajnalban 916, délután 2227 fok lehet. Pénteken sokfelé megélénkül a déli szél, a hajnali 916 fokról 21 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Ön is látta? Van fotója vagy videója?
Küldje el nekünk!

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.