Szintet lépett az utazási kedv idehaza, szintet lépett ön is?

DSC4713
2024.05.21. 16:34
A világjárvány után két évvel helyreállt, mostanra szintet is lépett az utazási kedv Magyarországon: egy friss kutatás szerint idén a lakosság 34 százaléka tervez hosszabb-rövidebb utazást – közölte múlt héten az MTI-vel az Everguest.

A turisztikai tanácsadó és technológiai cég felmérése alapján az idén tavalyhoz képest is többen fognak utazni: a 2023-ban otthon maradók 10 százaléka tervez utazást az idén.

A válaszadók 54 százaléka egyszer, 26 százaléka kétszer, 11 százaléka háromszor, 9 százaléka ennél többször utazott el az előző évben. 2024-ben pedig 54 százalékuk ugyanannyi, 32 százalék kevesebb, 14 százalék viszont több utazást tervez, a budapestiek és a férfiak a legaktívabbak – írták.

A legnépszerűbb úti cél továbbra is a Balaton, ahová a válaszadók 76 százaléka szeretne eljutni. A belföldi közönséget célzó kampányoknak köszönhetően Budapestre is sokan látogatnának el, a megkérdezettek csaknem 69 százaléka. Három éve még alig haladta meg az arányuk a 22 százalékot, ami alapján ekkor még úgy tűnt, a főváros idegenforgalmát elsősorban a külföldi vendégekre kell alapozni – tették hozzá.

Kíváncsiak vagyunk, hogy olvasóink többek között milyen utazást terveznek idén, milyen mértékben befolyásolja a jelenlegi gazdasági helyzet az úti cél kiválasztását, illetve a korábbiakhoz képest miben változtat kikapcsolódási szokásain. Kérjük, töltse ki kérdőívünket!

A kérdőív kiértékelésének eredményéről egy új cikkben számolunk be. 

(Borítókép: Fürdőzők a Balatonnál 2023. augusztus 26-án. Fotó: Kaszás Tamás / Index)