2024. június 15. 15:00
Magyarország 1
Svájc 3
RheinEnergieStadion I. forduló
2024. június 15. 18:00
Spanyolország 3
Horvátország 0
Olympiastadion I. forduló
2024. június 15. 21:00 ÉLŐ
Olaszország 2
Albánia 1

Dobrev Klára: Bizonyítom, hogy a köztársasági elnök köztörvényes bűnöző

20230426- MG 6021
2024.05.22. 13:58
Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője azt állítja, dokumentumokkal tudja bizonyítani, hogy „Sulyok Tamás köztársasági elnök köztörvényes bűnöző”.

„Ha Orbán Viktor azt gondolta, hogy a pedofilbotrány és Novák Katalin lemondása, leváltása után hátradőlhet, akkor nagyot tévedett. Hetek óta tartó nyomozó- és kutatómunka végére került pont. Bizonyítékok is a kezünkben vannak” – kezdte a sajtótájékoztatót Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője.

Dobrev Klára a sajtótájékoztatón kijelentette: „Bizonyítom, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök köztörvényes bűnöző, aki a földmaffia figurájaként, ügyvédként, törvényellenesen, vélhetően bűnszervezetben, pénzért játszott át magyar termőföldeket külföldieknek.”

A Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője úgy fogalmazott, hogy „a csongrádi földmaffia” működését mutatja be, amelynek szerinte „az egyik figurája Sulyok Tamás”. Dobrev Klára azt állítja, az ügylet strómanokon és zsebszerződéseken keresztül zajlott, és körülbelül ezer hektárt érintett. A földterületet „három-négy helyi ügyvéd közreműködésével sikerült külföldi kézre játszani” – mondta Dobrev Klára, hozzátéve, „osztrákok tették rá a kezüket magyar termőföldekre”.

Dobrev Klára a csomag egy szeleteként konkrétumként egy 103 hektáros földterületet említett, amelyről úgy vélekedett, hogy „ebben az esetben mindent Sulyok Tamás csinált”. A politikus több nevet is strómanként említett, valamint dokumentumokat is bemutatott, a „zsebszerződés” német nyelven van a birtokukban.

A DK árnyék-miniszterelnöke végül lemondásra szólította fel Sulyok Tamást. Dobrev Klára bejelentette, hogy holnap délelőtt átadja az ügyészségnek a dokumentumokat, majd átadja azokat a sajtó képviselőinek is.

(Borítókép:  Dobrev Klára 2024. április 26-án. Fotó: Németh Kata / Index)