2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

A szalagkorlát állította meg a száguldozó sofőrt

2024.05.23. 20:07
Budapesten, az M3-as autópálya bevezető szakaszának egy felüljáróján jóval a megengedett sebesség fölött száguldozott egy sofőr, aki később – egy defekt vagy egy aszfalthiba miatt – elvesztette uralmát a jármű felett, és három sávon átsodródva a külső szalagkorlátnak csapódott. Az esetet egy másik sofőr fedélzeti kamerája rögzítette.

A BpiAutósok legújabb felvételén egy autó 110-zel száguld az M3-as bevezető szakaszán a belváros felé, majd egy felüljárónál egyszer csak elveszti az uralmat a járműve felett – miközben senki nincs a közelében –, majd három sávot sodródik kifelé, végül a szalagkorlátnak ütközik. Az esetet egy arra szabályosan közlekedő autós fedélzeti kamerája rögzítette. 

A 80-as táblánál 110-zel száguldó sofőr pár másodperccel később kiszáll az autójából és elkezdi körbevizslatni a járművet, hogy mi történhetett. A felvételt készítő autós annyit fűzött hozzá, hogy

körülbelül 110-zel száguldott el mellettünk, majd elvesztette uralmát a jármű felett – lehet, hogy defektet kapott. Személyi sérülés nem történt.

Viszont a kommentelők közül többen is felfedezni vélték a videón, hogy az aszfalton van egy világosabb rész, vagyis egy illesztés vagy toldott aszfalt szintkülönbsége dobhatta meg az autót, amely túl gyorsan hajtott, így nem tudott korrigálni. „Ott van egy dobó. Az nem tetszett a kisautónak” – írta egyikük.

A híd tetejénél lévő útjavítás után veszíti el az uralmat, így nem kizárt a műszaki hiba, ami miatt instabillá vált az autó. Simán lehet, hogy a pályán már terhelt egy alacsony nyomású gumit, és azon a javításon huppant egy akkorát, hogy eldurrant a gumi

– vélte egy másik kommentelő.

A videó alább tekinthető meg: