2024. június 17. 15:00
Románia
Ukrajna
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Learatták az MBH Bank és a Corvinus Egyetem együttműködésének első gyümölcseit

2024.05.24. 17:31
Egy éve kötött együttműködési megállapodást az MBH Bank és a Budapesti Corvinus Egyetem. Az együttműködés célja, hogy a hallgatók minél mélyebb és gyakorlatorientált tudást szerezzenek. Ennek érdekében a hitelintézet számos lehetőséget kínál az egyetem hallgatói számára. Az együttműködés jelképeként az intézmény egyik legnagyobb előadóterme az MBH Bank arculati elemeivel újult meg.

AZ MBH Bank és a Budapesti Corvinus Egyetem együttműködésének jelképeként új dizájnt kapott az egyetem főépületének legnagyobb előadóterme. A két meghatározó intézmény egy éve kötött hosszú távú stratégiai együttműködési megállapodást – áll az MBH sajtóközleményében.

A közlemény szerint a 400 fő befogadására alkalmas IV-es auditórium mostantól az MBH Bank brandjét viseli magán. A terem a legnagyobb egyetemi előadások mellett protokolláris események és szakmai eseménysorozatok helyszínéül is szolgál.

A Budapesti Corvinus Egyetem célja, hogy néhány éven belül ne csak Magyarországon, hanem a kelet-közép-európai régióban is vezető intézmény legyen a gazdaság- és társadalomtudományi felsőoktatás terén.

Az intézmény olyan magas színvonalú, korszerű és a munkaerőpiac kihívásainak megfelelő oktatás nyújtására törekszik, amely lehetővé teszi, hogy a magyar hallgatók nemzetközileg elismert, versenyképes tudást adó képzésben részesülhessenek hazai egyetemen. 

Az egyetem azon is dolgozik, hogy minél több, hazai és nemzetközi tekintetben érdekes, elismerést kiváltó és közös ügyeinket előmozdító kutatási eredménnyel álljon elő. Mindezekkel hozzá kíván járulni a tudáson és innováción alapuló társadalom és gazdaság kialakításához és fejlesztéséhez. Ezért is kötött az intézmény három évre szóló stratégiai együttműködést Magyarország legnagyobb hazai tulajdonú bankjával, az MBH Bankkal.

A bankszektor, a felsőoktatás és összességében a teljes magyar gazdaság közös érdeke, hogy az egyetemi hallgatók már az egyetemen olyan korszerű tudásanyagot szerezzenek, amellyel friss diplomásként is magas szakmai szinten kezdhetik el pályájukat. Ehhez elengedhetetlen az akadémiai képzés és a piaci tudás összekapcsolása, amelyhez mi szívesen biztosítjuk a bankszakmai hátteret és a gyakorlati tudástranszfert

– mondta Krizsanovich Péter, az MBH Bank pénzügyekért és stratégiáért felelős vezérigazgató-helyettese az átadóeseményen.

Baranyai Dávid, a Corvinus vállalati és intézményi kapcsolatokért felelős vezetője arról beszélt, hogy a munkaadók szemében kincset ér, ha pályakezdőink ismerik a napi piaci trendeket, ha tisztában vannak egy iparág jó gyakorlataival, és tudják, hogyan lehet az akadémiai eredményeket a mindennapok vállalati működésében kamatoztatni. Ez a fő cél vezérli az intézményt is, amikor szisztematikusan építik átfogó kapcsolati hálózatukat a gazdaság meghatározó szereplőivel.

Az egyetem és a hitelintézet együttműködésének célja, hogy a hallgatók minél mélyebb, ugyanakkor gyakorlatorientált tudást szerezzenek, ÉS már az egyetemi ÉVEIK alatt is megtapasztalhassák, hogy elméleti tanulmányaik hogyan működnek a gyakorlatban.

Az MBH Bank feladata, hogy a hallgatók számára támogassa a gyakorlatok megszerzését. Az intézet ennek érdekében számos lehetőséget kínál, így a corvinusos hallgatók jelentkezhetnek a bank gyakornoki programjába, és a frissen végzetteknek szóló Start+-programba is.

Emellett különféle egyéb lehetőségek is rendelkezésre állnak, ahol a hallgatók gyakorlati ismereteiket elmélyíthetik különböző szakterületeken a befektetési ismeretektől a banki fintech megoldásokig, például a bank felső vezetői és vezető szakértői által tartott előadásokon, workshopokon, a rendszeres tudományos párbeszédeken, vagy éppen a banknál tett vállalatlátogatás során.

A közlemény szerint az elmúlt egy év közös eredményei közül kiemelhető az MBA-program támogatása a bank által, valamint a Corvinus Vezetéstudományi Intézetével közös projekt, amelyben a Z generáció munkahelyi bevonzásának és megtartásának témáját vizsgálták a résztvevők a bank szakembereivel közösen.