2024. június 16. 15:00
Lengyelország 1
Hollandia 2
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00 ÉLŐ
Szlovénia 1
Dánia 1
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Súlyosan megsérült egy munkás a Masterplast Fejér vármegyei üzemében

2024.05.24. 06:35
Súlyosan megsérült egy 58 éves férfi egy Fejér vármegyei textilüzemben kedd reggel. A mentők a férfit kórházba vitték, ahol megműtötték. A gépkezelő jelenleg is kritikus, de stabil állapotban van. A rendőrök nyomozást indítottak.

A Masterplast Nyrt. sárszentmihályi telephelyére kedd reggel mentők és rendőrök érkeztek, ugyanis a hajnali 6 órás munkakezdés után nem sokkal súlyos üzemi baleset történt a védőruhák textíliájának alapanyagát is gyártó cég bázisán. 

A vállalat vezetője az RTL Híradónak megerősítette az értesülést. „Az egyik kollégánkat felfedezték a gép mellett súlyos sérüléssel, azonnal hívtuk a mentőket, a munkavédelem és a rendőrség is a helyszínre érkezett” – közölte Tibor Dávid vezérigazgató.

A mentők a budapesti Honvédkórházba vitték az 58 éves munkást, és azóta is ott kezelik. A Híradó úgy tudja, szerdán többórás műtéten esett át, ami sikeres volt. Főnöke azt mondta, a baleset reggelén percekkel korábban kollégái még látták a gépkezelőt, de aztán egy olyan részre ment, ahol egyedül folytatta a munkát. Hozzátette: a kisebb nyomokból, a gép sérüléseiből próbálják kideríteni, hogy pontosan mi történt. 

A cégnél belső vizsgálat indult, egyelőre nem tudni, hogy emberi mulasztás vagy a gép műszaki hibája okozta-e a balesetet.

A történtek után az üzemben tovább erősítik a biztonsági feltételeket. A megsérült munkás két éve dolgozik a cégnél, munkatársai tapasztalt, lojális és megbízható szakembernek tartják. Felépüléséért most felesége és három gyermeke mellett kollégái is szorítanak.

Az eset a teljes munkahelyi közösséget sokkolta. A gépkezelő jelenleg is kritikus, de stabil állapotban van. A rendőrök foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indítottak nyomozást.