2024. június 16. 15:00
Lengyelország 1
Hollandia 2
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia 1
Dánia 1
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00 ÉLŐ
Szerbia 0
Anglia 1

Tüntetést szervez a Momentum a budapesti orosz nagykövetséghez

2024.05.24. 14:06
A Momentum demonstrációt tart szombat délután a budapesti orosz nagykövetség épülete előtt. Donáth Anna, a párt elnöke szerint Orbán Viktor miniszterelnök arcfelismerő kamerarendszerek kiépítéséről állapodhatott meg Hszi Csin-ping kínai elnökkel.

Mint írtuk, Hadházy Ákos független képviselő már április végén jelezte, hogy a Belügyminisztérium két szerződést is köthetett a Kínai Népköztársasággal.

A politikus szerint félő, hogy a kínai rendőrök járőrözése mellett olyan arcfelismerő kamerarendszereket telepítenek Magyarországon, amelyek a totális megfigyelésre alkalmasak.

Donáth Anna sajtóinformációkra hivatkozva azt írta közösségi oldalán, hogy Orbán Viktor megállapodott Hszi Csin-ping kínai elnökkel, hogy a kínai cégek arcfelismerésre alkalmas nyilvános köztéri kamerákat telepíthetnek ki Magyarországon. A politikus az Európai Bizottsághoz fordul az ügyben, hogy uniós szinten is megakadályozhassák a megállapodást.

A Momentum Nem leszünk kínai és orosz gyarmat címen tüntetést szervez május 25-én 18 órára a budapesti orosz nagykövetség épületéhez. 

Az orosz hekkereknek szabad bejárásuk van a magyar külügy informatikai rendszerébe, és már a személyes adatainkat is kiárusítaná a magyar kormány a keleti diktatúráknak. Kínai rendőrök után ugyanis kínai arcfelismerő megfigyelőkamerák is érkezhetnek Magyarországra

– jelezte a párt a szombatra hirdetett Facebook-eseményében.