2024. június 17. 15:00
Románia
Ukrajna
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

10 kilométeres a torlódás az M1-es autópályán, baleset miatt lezárták az M5-öst

2024.05.25. 08:48 Módosítva: 2024.05.25. 11:34
Baleset miatt lezárták az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalát Szatymaz közelében szombat reggel. Frissítés: délelőtt már az M1-esen is 10 kilométeres volt a torlódás.

A balesetről a katasztrófavédelem számolt be honlapján. Mint írták, egy kisbusz és egy kamion koccant össze az M5-ös autópálya 157-es kilométerénél, a Szeged felé vezető oldalon, Szeged és Szatymaz között.

A szegedi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A sztráda érintett szakaszát teljes szélességében lezárták – közölték.

Az Útinform ezenkívül arról is beszámolt, hogy a baleset miatt egy tréler is felborult, és keresztben állt meg az autópályán. Mint írták: 

A 156-os km-nél a sérült jármű mindhárom sávot elfoglalja, a forgalmat a 146-os km-nél lévő Balástya csomópontnál az 5-ös főútra terelik.

Továbbá az Útinform oldalán beszámoltak arról is, hogy:

  • Az M1-es autópályán, a főváros felé vezető oldalon, a 129-es és a 133-as km között tereléskiépítés miatt a külső sávot lezárták. A kialakult torlódás meghaladta a 3 km-t.
  • Baleset miatt torlódás alakult ki az M0-s autóúton is, a Megyeri híd irányába a 70-es km-nél. Az érintett szakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.
  • Heves és Nógrád vármegye határán, a 2131-es jelű Apc–Szarvasgede összekötő úton, az 1-es és a 4-es km-szelvények között nagy mennyiségű esővíz és hordalék került a burkolatra. A vízátfolyás helyenként 50 cm magas, ezért az érintett szakaszt lezárták.
  • Az M6-os autópályán a 34-es km-nél levő Ráckeresztúr/Ercsi/Martonvásár csomópontot felújítási munka miatt mindkét oldalon lezárták. A kerülő út a 29-es km-nél lévő Százhalombatta-dél csomóponton keresztül, a 6-os főút felé lett kijelölve.
  • Átadták a személygépkocsi-forgalomnak az M6-os autópálya újabb szakaszát Bóly és Majs, azaz a 192-es km és a 205-ös km között. Az új autópálya-szakasz egyelőre matrica nélkül használható! Mivel az autópálya még nem használható a határig, emiatt a tranzit tehergépjárművek továbbra is az 56-os, illetve az 57-es főúton közlekedhetnek Horvátország felé.
  • A magyar–szlovén határszakaszon, Vas vármegyében a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti összekötő utat (7458-as jelű út) a szlovén határátkelőnél lezárták, a határátkeléshez Felsőszölnök felől lehet kerülni.
  • A magyar–román határszakaszon az M43-as autópályán Csanádpalotánál a kilépésre várakozó kamionsor meghaladta az 5 km-t.

Az M1-es autópályán már 10 kilométeres torlódásról írtak, az M5-ös viszont felszabadulhatott

Frissítés: az Útinform szombat délelőtt már azt írta a honlapján, hogy az M1-es autópályán, a főváros felé tartó oldalon, Lébény és Győr között 10 kilométeres a torlódás a korábban említett tereléskiépítés miatt.

Azt írták, hogy a 133-as és 129-es kilométer között csak egy sáv járható, emiatt mintegy 10 kilométeres torlódás alakult ki. A forgalmi akadályt az 1-es főút felé lehet elkerülni. Közölték azt is, hogy szintén az M1-es autópályán, Tata és Komárom között terelést bontanak. A 71-es és 83-as kilométer között mindkét irányban csak egy sáv járható, a torlódások több mint 5 kilométeresek.

Jó hír ugyanakkor, hogy az Útinformon már nincs jele annak, hogy lezárás lenne az M5-ösön, így az autópálya felszabadulhatott. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport