2024. június 17. 15:00
Románia
Ukrajna
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Az Ördög-hegyre riasztották a mentőket, egy ember súlyosan megsérült

2024.05.25. 21:03
Szombaton délután riasztotta a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálatot a Pest megyei katasztrófavédelem ügyelete, hogy egy férfi bokasérülést szenvedett a Remete-barlang közelében.

A hegyimentők éppen a szokolyai gyereknapi ünnepségen tartottak bemutatót, amikor a riasztás megérkezett. Ekkor azonnal elindultak a Remete-barlang felé. A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálattal egyidejűleg kivonult a Kismarosi Önkéntes Tűzoltóság és a Nagymarosi Önkéntes Tűzoltóság is, akik szintén gyereknapi ünnepségeken tartottak foglalkozásokat. Vácról egy hivatásos tűzoltóegységet riasztottak − írják honlapjukon a Börzsönyi Speciális Mentők. 

A sérülthöz először a nagymarosi és kismarosi önkéntes egységek érkeztek meg először, és megállapították, hogy a középkorú férfinak nyílt bokatörése van. A kiérkező hegyimentőkkel és váci hivatásos tűzoltókkal sikerült a sérültet stabilizálni és a szállításhoz előkészíteni.

A mentést nehezítette, hogy közben eleredt az eső a térségben, és az ösvények még csúszósabbá váltak, majd valamivel később az időjárás viharosra fordult, és a jégeső is elkezdett esni.

A hegyimentők és a tűzoltók a rendkívüli időjárásban és nehéz terepen vitték el a sérültet a Remete-völgyig, majd azon keresztül le a 12-es főútra, előtte még vasúti síneken, majd egy nagyon meredek vaslépcsőn is át kellett vinni. A főúton az Országos Mentőszolgálat vette át a sérült férfit, és a váci kórházba szállították.