2024. június 17. 15:00
Románia
Ukrajna
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Orbán Viktor elárulta, mitől kap herótot

2024.05.25. 21:00
Orbán Viktor miniszterelnök Bohár Dániel Patrióta című műsorában lesz látható vasárnap este. A kormányfő többek között a Fico-elleni merényletről, az orosz–ukrán háborúról és a sorkatonaságról is kifejti a véleményét.

Nagyinterjút adott Orbán Viktor miniszterelnök Bohár Dánielnek. A műsor vasárnap este 18:30-kor lesz látható a Patrióta YouTube-csatornáján.

A kormányfő többek között a Fico-elleni merényletről, a háborúról, az európai gazdaságról, a sorkatonaságról és az új világrendről is kifejti a véleményét. Az orosz–ukrán konfliktussal kapcsolatban szóba került az európai stratégia, az amerikai–kínai versengés, illetve az Európai Unió jövője is. 

Bohár Dániel arról is érdeklődött a miniszterelnöknél, hogy Magyarország hogyan maradhatna ki a háborús pszichózisból, valamint hogy reális esélyét látja-e a harmadik világháború kitörésének. 

Az interjú beharangozó részében Orbán Viktor arra hívja fel a figyelmet, hogy jelenleg nem pártügyekről van szó, hanem háborúról és békéről, a magyarok jövőjéről.

Amitől kiveri a víz az embert, és herótot kap, amikor azt mondja a Weber nevű derék néppárti politikus, hogy európai sorozás kell

– fogalmazott a kormányfő, hozzátéve, hogy Brüsszelből mondanák meg a magyaroknak, hogy a fiaikat adják az európai hadseregbe.

Ahogy az Index beszámolt róla, Orbán Viktor a szokásos pénteki, Kossuth rádióban tett látogatása mellett a Blikknek is interjút adott egy nappal korábban, csütörtökön. A miniszterelnök többek között az Európai Unió jövőjéről, Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról, a foci-Eb-ről, az olimpiáról és Magyar Péterről is elmondta véleményét. Ugyan utóbbinak még a nevét sem volt hajlandó kiejteni.