2024. június 17. 15:00
Románia 3
Ukrajna 0
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Evander Holyfield a Parlament lépcsőjén árnyékbokszolt

2024.05.26. 22:02
Búcsút vett a magyar fővárostől a történelem egyik legnagyobb sportolója, Evander Holyfield. A korábbi nehézsúlyú bokszvilágbajnok nagyon jól érezte magát Budapesten. Látogatásáról egy videót is közzétett, ahol a Parlament lépcsőjén látható árnyékbokszolás közben.

Ahogy az Index beszámolt róla, Budapestre látogatott Evander Holyfield, a történelem egyik legnagyobb sportolója. A négy profi szervezet korábbi nehézsúlyú bokszvilágbajnoka a Vasas Jégcentrumban tartott bokszgála sztárvendége volt pénteken. Az amerikai legenda még bemutató edzést is tartott Óbudán a BVSC újjáalakuló szakosztálya fiataljainak. Evander Holyfield az Indexnek elmondta, hogy George Foreman ütötte a legnagyobbat, és Mike Tysonra már nem haragszik amiatt, hogy kiharapott egy darabot az egyik fülcimpájából.

A magyar fővárostól hétvégén vett búcsút Evander Holyfield. Az egykori amerikai profi bokszoló az Instagram-oldalán osztotta meg, hogy mennyire kellemesen érezte magát Budapesten. A Parlamentben tett látogatásáról egy videó is készült. Evander Holyfield az Országház lépcsőjén, a Szent Koronához vezető úton árnyékbokszolt. 

Evander Holyfieldnek valószínűleg nem az utolsó látogatása volt ez Magyarországon. A bokszoló a Fókusznak mesélte el, hogy mennyire jó élményekben volt része. Mint mondta, tisztelettudó, kedves embereket ismert meg Budapesten. A magyar fővárost csodálatosnak nevezte.

Hozzátette, hogy a sikereit annak köszönheti, hogy mindig hitt az edzőjében, kora reggel futott, szorgalmasan edzett, és csak az előírt ételeket ette meg, valamint a rossz tulajdonságait megpróbálta kizárni.

A sportoló már nem érez késztetést, hogy visszatérjen a ringbe. Evander Holyfield jelenleg az egyetlen olyan bokszoló a világon, aki négyszer is megszerezte a nehézsúlyú világbajnoki címet. 

A bokszoló többek között magyar gyerekekkel edzett, meglátogatott egy sneakerboltot, várost nézett, valamint mérlegelt Kovács Koko Istvánnal, de Orbán Viktor miniszterelnökkel is találkozott. Az amerikai legendáa miniszterelnök a Karmelita kolostorban látta vendégül pénteken. A kormányfő bevezette Holyfieldet a magyar nyelv rejtelmeibe, a bokszoló pedig egy személyes történetet is megosztott. Elmondta, hogy mindössze nyolcéves volt, amikor megismerkedett a sporttal. „Azt mondták, olyan lehetek, mint Muhammad Ali” – idézte fel a sportoló.