2024. június 29. 18:00
Svájc
Olaszország
Olympiastadion Nyolcaddöntő
2024. június 29. 21:00
Németország
Dánia

Figyelmeztetést adott ki a Nemzeti Védelmi Szolgálat

2024.05.28. 16:10
A Nemzeti Védelmi Szolgálat kedden figyelmeztetett, hogy a csalók magukat rendőrnek kiadva próbálják ellopni áldozataik összes pénzét.

Újabb módszerrel próbálják megszerezni áldozataik pénzét a csalók. Méghozzá úgy, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat zöldszámát felhasználva telefonálnak, és magukat rendőrnek kiadva – adatlopásra hivatkozva – arra próbálják rávenni az áldozataikat, hogy az összes pénzüket vegyék ki a bankszámlájukról, és azt egy bankautomatán keresztül, az általuk „biztonságosnak” megadott számlára fizessék be – figyelmeztetett a Nemzeti Védelmi Szolgálat kedden. 

Mint írták, a befizetés megkönnyítése érdekében Viberen keresztül a Magyar Nemzeti Bank logójával ellátott üzenetet küldenek egy QR-kóddal. A telefonáló folyamatosan nyomás alatt tartja, illetve fenyegeti a sértettet arra hivatkozva, hogy amennyiben nem működik együtt, eljárás indul ellene a nyomozás akadályozása miatt.

Felhívták a figyelmet, hogy sem a Nemzeti Védelmi Szolgálat védelmi tisztjei, sem a rendőrség munkatársai soha nem kérnek senkit arra, hogy a bankszámlájáról minden pénzt vegyen ki, vagy egy másik számlára tegye át a pénzét. Közölték: a Nemzeti Védelmi Szolgálat zöldszáma kizárólag bejelentésre szolgál, arról hívást nem indítanak.