Cáfolják, hogy kátyú okozta egy férfi halálát Nyírteleken

2024.05.28. 17:01
Nyírtelek Város Önkormányzata cáfolta azokat a híreket, miszerint kátyú okozta a vasárnap elesett rolleres halálát. A tragikus esemény körülményeit még vizsgálják.

Amint arról az Index is beszámolt a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei hírportál alapján: felborult, és életveszélyesen megsérült egy rolleres Nyírteleken vasárnap délelőtt, a középkorú férfi egy kátyú miatt esett el. A helyszínre mentőhelikoptert is riasztottak, és súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba a férfit. A szakemberek hiába küzdöttek, a rolleres életét már nem tudták megmenteni. 

Nyírtelek Város Önkormányzata azonban kedden azt írta lapunknak, hogy a média tévesen tájékoztatta az olvasóit a Nyírteleken történt rolleres balesetről.

Az már kiderült, hogy a balesetet nem kátyú okozta, bár még vizsgálják a vasárnapi tragikus esemény körülményeit. Itt, Nyírteleknél nincsenek kátyúk – mint ahogy az egész Nyíregyháza–Tokaj közötti bicikliúton sem. Biztonságosan lehet közlekedni, szombaton is több ezren tekertek a 7. Bringa Pikniken, senki sem sérült meg

– mondta Bartovics Norbert, Nyírtelek jegyzője. 

Felhívta a figyelmet arra is, hogy körültekintően kell közlekedni, akár rollerrel, akár kerékpárral, és védőfelszerelést viselni, hogy minél kevesebb ilyen tragikus baleset történjen, mint a vasárnapi.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-Főkapitányság sajtószóvivője azt nyilatkozta hétfő délelőtt, hogy még vizsgálják a baleset körülményeit.