Elmosta az eső az országot, több helyen is riasztás van érvényben

2024.05.31. 12:27
Péntek délután elmosta az eső az országot, a HungaroMet előrejelzése szerint több helyen is riasztás van érvényben zivatarveszély miatt. Néhol jégeső, lokálisan felhőszakadás-szerű és -intenzitású csapadék is várható.

A HungaroMet előrejelzése szerint pénteken a késő délelőtti, déli óráktól elsősorban a Dunától keletre, illetve részben az Észak-Dunántúlon egyre többfelé – a Dél-Alföldön várhatóan kisebb számban – számíthatunk zivatarokra, időközben már le is csapott a vihar az ország nagy részére. 

A délutáni óráktól egy északkeletre, északra helyeződő zivatarrendszer kialakulása valószínű.

A zivatarokhoz kapcsolódóan viharos széllökés, néhol jégeső lokálisan felhőszakadás-szerű és -intenzitású csapadék is kialakulhat.

időjárás.png
Fotó: HungaroMet

Továbbá a HungaroMet az egész országra kiadta a figyelmeztetés zivatarok miatt. Hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani Baranya, Bács-Kiskun, Somogy és Tolna vármegyében. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is.

figyelmeztetés.png
Fotó: HungaroMet

Késő délutántól, estétől délnyugat felől északkelet felé terjedően egyre többfelé, több hullámban várhatóak zivatarok. Felhőszakadásra elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és Dél-Dunántúlon számíthatunk. Az éjféli órákat követően jelentősebb mértékben csökken a zivatarok száma.

Ön is látta? Van fotója, vagy videója?
Küldje el nekünk!

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras