Ágyipoloska-invázió van egy budapesti iskolában

2024.06.04. 15:28
Több forrásból is arról értesültünk, hogy ágyi poloskák lepték el a XVII. kerületi Újlak Utcai Általános Iskola több osztályát is, és állítólag már hónapok óta fennálló problémáról van szó. Az ügyben kerestük az intézmény igazgatóságát.

Olvasói levél érkezett az Indexhez, miszerint a XVII. kerületi Újlak Utcai Általános Iskolában ágyipoloska-invázió van. A levél írója szerint a probléma megoldását az is befolyásolhatja, hogy az igazgatónő „Fidesz-katona”, aki próbálja eltitkolni az ügyet. 

Az esetről a Rákosmente Facebook-csoportban több bejegyzés is látható, ezek szerint már hónapok óta tartó problémáról van szó, és több alsó tagozatos osztály is érintett. Azt írják, hogy

az igazgatónő nem tájékoztatta időben a szülőket a közegészségügyi kockázatot jelentő ágyipoloska-fertőzésről.

Állítólag már több szülő is jelezte az esetet, és tavaly szeptemberben petíciót is írtak az igazgatónőnek címezve, de nem történt előrelépés. A Metropol néhány nappal ezelőtt azt írta, hogy a harmadik osztályba járók az iskolatáskát és a tankönyveket sem vihetik haza a vérszívók miatt, s bár próbálták kiirtani a rovarokat, a fertőzés mindig visszatért. 

Egy, a lapnak nyilatkozó szülő szerint az egész az egyik önkormányzati háztömbből indulhatott, és az iskolából valószínűleg az iskolatáskával viszik haza a gyermekek az ágyi poloskákat. Azt is közölte, hogy sokáig tele voltak csípésekkel, mindenük viszketett, ám a mai napig nem történt változás az intézményben. 

Az ügyben elértük telefonon az iskola igazgatóságát, de sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudták a történteket.