2024. június 18. 18:00
Törökország
Georgia
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

Orosz zászlót húztak fel a magyar külügyminisztériumnál

2024.06.04. 19:56
A hekkerbotrány miatt orosz zászlót húzott fel kedden a Momentum Mozgalom a magyar külügy épületénél. Az aktivistákat később rendőrök igazoltatták.

Mint korábban megírtuk, napvilágot látott egy, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat által készített jelentés a magyar sajtóban, ami újságírók szerint bizonyítja, hogy pár éve orosz hekkerek támadták a magyar külügy informatikai hálózatát (a kormány részéről a 2022-es választás előtt kampányhazugságnak nevezték mindezt).

A Momentum Mozgalom pár napja már egy rendkívüli parlamenti ülésre is orosz zászlókat vitt,

most pedig ugyanezt tették meg a magyar külügy épületénél, ahol fel is húzták azt.

Tompos Márton, a párt országgyűlési képviselője fotókat is posztolt erről, és azt írta: „Ha már az oroszok úgyis ott vannak a magyar külügy szerverein, akkor nevezzük nevén a gyereket. A Momentum TizenX aktivistáival átneveztük a külügyet, és végre felkerült az orosz zászló is, ha már az ő érdekeiket szolgálja Petiminiszter.”

Az esetről élő videó is készült, ahol hallható, hogy az orosz himnuszt is lejátszották telefonról, valamint egy orosz feliratú matricát ragasztottak az épület bejáratára és egy előtte álló kisbuszra.

A matricán Oroszország egyik régiójaként, közigazgatási egységeként tüntették fel Magyarországot. A felvételen az is látszik, hogy a rendőrök később igazoltatták a párt tagjait. 

Tompos Márton a külügy előtti akciót azzal indokolta: „Az összes adatunkat kiszolgáltatták az oroszoknak, ezért most feltüntettük az igazi gazdáját az épületnek. Mit csinált a magyar külügy, amikor kiderült, hogy betörtek az orosz hekkerek? Semmit. Szijjártó 3 hónappal később Barátság érdemrendet vett át tőlük. Ez nem csak hazaárulás, hanem büntetőjogi kategória.”