Napsütés és melegedés válthatja az esőt

2024.06.05. 06:03
Szerda délelőtt fokozatosan csökken a felhőzet, így délutánra ismét a napsütésé lesz a főszerep. Néhol kisebb zápor és zivatar is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Szerdán hajnalban néhol pára és ködfoltok képződhetnek. Délelőtt fokozatosan csökken a felhőzet, majd ismét a napsütésé lesz a főszerep. Az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből néhány helyen még kisebb zápor és zivatar is előfordulhat. A nyugati-délnyugati szél mérsékelt marad, de időnként élénk lehet a légmozgás, főként a zivatarok környezetében. 

Kora reggel hűvösebb, 9–15 fokos idő várható, míg délután 2429 fok között alakul a hőmérséklet.

A HungaroMet veszélyjelzése szerint zivatarok miatt az egész országban elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben.

Szerdán nem várható fronthatás, de melegedés kezdődik, ami az érzékenyebbeknél vérnyomás-ingadozást, fáradékonyságot idézhet elő. A záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, ami nehézlégzést és rosszullétet is okozhat. A kissé szeles időben ingadozó lehet a hő- és komfortérzet. A naposabb tájakon 11 és 15 óra között erős lehet az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről – derült ki az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzéséből.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras