Becsületsértésért jelentették fel Karácsony Gergelyt

2024.06.05. 09:46
Karácsony Gergely az egyik főpolgármesteri vitán kritikát fogalmazott meg Dienes Jánosról. A volt zuglói főépítész feljelentette a főpolgármestert.

„2024. május 31-én a főpolgármesteri vitán Karácsony Gergely Szilveszter főpolgármester úr maga és Horváth Csaba védelmében rólam mint volt zuglói főépítészről azt állította, hogy a Bayer-ügyben betöltött szerepéről hazudtam, valamint, hogy »futóbolond« vagyok” – olvasható Dienes János közleményében.

A volt zuglói főépítész korábban a Válasz Online felületén megjelent cikkében reagált részletesen a vádakra. Dienes János közölte, hogy „a hazugnak és futóbolondnak tituláló kijelentései miatt Karácsony Gergely Szilveszter főpolgármester ellen becsületsértés miatt büntetőfeljelentést tettem 2024. június 4-én”.

Amennyiben Karácsony Gergely Szilveszter főpolgármester nyilvánosan az állításait visszavonja és elnézést kér, akkor a feljelentést visszavonom

– üzente Dienes János.

Karácsony Gergelyt a zuglói ügyekről kedden megjelent nagyinterjúnkban kérdeztük, a főpolgármester többek között kijelentette: „Ha Horváth Csaba valamiben hibázott, akkor az az, hogy felkészületlen és felületes főépítésze volt.”