2024. június 26. 18:00
Szlovákia 1
Románia 1
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna 0
Belgium 0
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00 ÉLŐ
Georgia 2
Portugália 0
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00 ÉLŐ
Csehország 1
Törökország 2

Toroczkai László szerint lehetnek még hangfelvételek Magyar Péternél

2024.06.05. 13:12
Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke kedd este a Partizánnak adott interjút, amelyben Magyar Péterről, a Momentumról is beszélt, és arról is szó esett, hogy a Mi Hazánk Mozgalom miért nem tud olyan sikeres erővé válni, mint korábban a Jobbik volt.

A Partizánnak adott csaknem kétórás interjújában Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnökét többek között a homofóbia és az európai jobboldal viszonyáról, az AfD melletti kiállásról és új szövetségekről kérdezték.

A beszélgetésben Toroczkai a 24.hu szemléje szerint arról is beszélt még, hogy:

  • Szerinte lehetnek még hangfelvételek Magyar Péternél, amelyeket ha nem hoz nyilvánosságra, akkor az egy piaci alku tárgya lehet a Fidesszel. Úgy véli, hogy a Tisza Párt alelnöke nemcsak volt feleségét, Varga Judit volt igazságügyi miniszterrel való beszélgetését rögzíthette, hanem Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szavairól is lehetnek felvételei.
  • Úgy látja, hogy Magyar Péter megjelenése zavart okozott, akiről a következő két évben ki fog derülni, kicsoda valójában.
  • Szerinte a Momentum el fog tűnni Donáth Annával együtt, míg a Mi Hazánk Mozgalomnak óriási esélye van arra, hogy 2026-ra megkerülhetetlen erő legyen.
  • Arról, hogy a Mi Hazánk Mozgalom miért nem tud olyan sikeres erővé válni, mint korábban a Jobbik, azt mondta, hogy sokkal kisebb erőforrásaik és harmadannyi tagjuk van, mint a Jobbiknak volt, ezért nehezebb a helyzetük.
  • Arra a kérdésre, hogy el tudna-e képzelni a Mi Hazánk homoszexuálist a vezetőségében, határozott nemmel válaszolt, mert az ellenzéki párt, és szerinte a magyarok is konzervatívak ehhez.
  • Végül arról is kérdezték, hogy mit szól Maximilian Krah, az AfD EP-listavezetőjének azon kijelentésére, miszerint a náci SS nem minden tagja volt bűnöző. Toroczkai erre úgy reagált: „Miért kellene, hogy nekem álláspontom legyen ebben, nem vagyok történész.”

Toroczkai László nemrégiben az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában is vendégeskedett. A műsorban szóba került Magyar Péter, a kékfideszezés és a közvélemény-kutatók tévedése is.