2024. június 26. 18:00 ÉLŐ
Szlovákia 1
Románia 1
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00 ÉLŐ
Ukrajna 0
Belgium 0
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Érdemes esernyőt vinni a szavazáshoz, nem lesz zivataroktól mentes a hétvége

2024.06.06. 16:25
A hétvégén is meleg, záporos-zivataros, kora nyári idő várható, a hőmérséklet csúcsértéke 30 Celsius-fok körül alakul, de vasárnap a déli országrészben akár 34 fok is lehet – derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken a napsütést időnként nyugatról kelet felé haladó vastagabb felhőtömbök zavarják, emellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés is. Többfelé számítani kell záporra, zivatarra, a zivatarokat átmenetileg erős, viharos széllökések is kísérhetik.

Tőlük függetlenül inkább csak helyenként élénkülhet meg az időközben egyre többfelé északnyugatira forduló szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26–32 fok között valószínű. Zivatarok miatt péntekre az egész ország területére kiadták az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést.

Szombaton a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható, majd a délutáni, esti óráktól nyugat, északnyugat felől vastagabb felhőtömbök érkeznek, amelyek éjjel kelet felé vonulnak. A délelőtti órákban csak egy-egy zápor valószínű, délután, este főleg a Dunántúlon, éjjel többfelé, majd egyre inkább a keleti tájakon alakul ki záporeső, zivatar, emiatt az érintett területekre elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csupán zivatarban erősödhet meg a szél. A minimum-hőmérséklet 12–20, a maximum 27–32 fok között várható.

Vasárnap reggelig több helyen, napközben elszórtan záporeső, zivatar kialakulhat, nagyobb eséllyel északon, északkeleten, de nyugaton sem kizárt a csapadék. Napközben a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre lehet számítani, de helyenként erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Zivatarok miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Sokfelé megélénkül a déli, délnyugati szél, zivatarban erős vagy viharos lökések is várhatók. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14–21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28–34 fok között várható, délen lesz a melegebb.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras