Bochkor Gábor a szavazásról: Elkezdtem olvasni a névsort, és senkit nem ismertem

2024.06.10. 20:54
Bochkor Gábor, a Retro Rádió reggeli műsorában arról elmélkedett, hogy amikor megkapta a rengeteg szavazólapot a vasárnapi voksolás alkalmával, akkor teljesen összezavarodott, hiszen azt sem tudta, hogy ki kicsoda a papírokon, és a programjukat sem ismerte. Elmondása szerint belefáradt már abba, hogy tájékozott próbáljon maradni.

A vasárnapi európai parlamenti (EP-) és önkormányzati (valamint nemzetiségi) választások másnapján Bochkor Gáborék a Retro Rádió reggeli műsorában elemezték a voksolás eredményeit.

A 24.hu szemléje szerint a műsorvezető egészen összezavarodott a szavazófülkében, azt sem tudta, hogy kire szavazzon, hiszen „az átlagember a kampányban annyit vesz észre, hogy a településén megjelenik egy csomó arc. Csomó arc, akiket a büdös életben nem láttál” – mondta Bochkor, hozzátéve, hogy azt sem tudta, hány papírt kap majd a kezébe. Aztán amikor megkapta a „rakás ívet,

elkezdtem olvasni a névsort, és senkit nem ismertem.

A plakátok nem segítettek eligazodni, hiszen azokról egy arcot ismert meg, viszont a papíron arcképek már nem voltak, csak nevek, így össze sem tudta kapcsolni, hogy kit látott az utcán, és ki van a szavazólapon. „Ott volt dr. Kiss Beáta, Tóth József – két fiktív név. És mondom, ebből mi lesz, Gábor?” – lamentált a műsorvezető. Kifejtette, hogy általában tájékozottnak tartja magát, de már nem is akar az lenni, elege van.

Azt se tudom, hogy az nyert-e, akit behúztam. Nyilván a programját se ismered ezeknek az arcoknak, akikkel tele vannak az utcák

– fejtegette tovább Bochkor, majd azzal zárta gondolatait, hogy kíváncsi rá, egyedül van-e a helyzetével vagy többen is így vélekednek.