2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Kiadták a veszélyjelzést, heves viharok csapnak le az országra

2024.06.10. 06:12
Hétfőn egy hullámzó hidegfront miatt heves viharokra, erős szélre és jégesőre kell készülni. Felhőszakadás és zivatarok veszélye miatt az egész országban első- és másodfokú figyelmeztetés van érvényben. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 33 fok között várható.

Hétfőn borús időre kell számítani, ráadásul a szaharai eredetű por is jobban szűrheti a napsütést. Csapadék ismét több hullámban érkezik: elsősorban keleten alakulhatnak ki heves zivatarok. Estétől északnyugat felől átmenetileg csökken a csapadékhajlam.

A déli, majd az északnyugatira, nyugatira forduló szél megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik. Többfelé heves viharokra, jégesőre és erős szélre is készülni kell.

A LEGMAGASABB NAPPALI HŐMÉRSÉKLET 23 ÉS 33 FOK KÖZÖTT VALÓSZÍNŰ.

HungaroMet jelzése szerint felhőszakadás veszélye miatt az egész országban elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben. Zivatarok miatt másodfokú, narancssárga riasztást adtak ki Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyékre. 

Hétfőn egy hullámzó frontzóna miatt mind a meleg-, mind a hidegfrontra érzékenyek kellemetlen tüneteket tapasztalhatnak. Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint vérnyomás-ingadozás, rosszullét, fejfájás is előfordulhat, valamint felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is. Sokfelé lesz fülledt a levegő, ezért nehézlégzés és légszomj is jelentkezhet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras