2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Kitilthatják a mobiltelefonokat az iskolákból és kollégiumokból

2024.06.11. 08:10
Rengeteg hibával nyújtották be az új, 90 oldalas törvényjavaslatot, amelynek javítására egy 26 oldalas, 32 pontból álló módosítás érkezett.

Rengeteg hibával adták le a 90 oldalas törvényjavaslatot, amelyről kedden kivételes eljárással dönt az országgyűlés – írja a HVG.

A Törvényalkotási Bizottság (TAB) késő esti ülésén egy 32 pontból álló javaslat érkezett, amelynek nagy része a szövegpontosításból és belső összefüggések rendezéséből áll.

A bizottsági ülésen az is kiderült, hogy több képviselő sem tudta elolvasni a hosszasnak vélt javaslatot, azonban 28 szavazattal a TAB elfogadta a módosításokat, így kedden meg is szavazhatják.

Kitilthatják a mobiltelefonokat az iskolákból

A módosítási javaslat felhatalmazza a kormányt, hogy az iskolákban és kollégiumokban meghatározza az olyan tárgyakat, amelyeket kitiltanának, vagy csak igazgatói engedéllyel szabad az órán használni. Erről itt írtunk.

Az indoklásban többek között a túlzott telefonhasználat áll, amely jelentősen elvonja a diákok figyelmét a tanulásról.

Vannak azonban olyan digitális eszközök, mint például a laptop vagy a tablet, amelyek egy-egy tanórán digitális taneszközként megjelenhetnek.

A szabályok betartatása a tanárok és az iskolaőrök feladata lesz, akik jogot kapnak a tanulók csomagjának és tárolóhelyiségeinek átvizsgálására is – amennyiben szükséges.