2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Leszúrta az élettársát egy nő, majd mentőt hívott hozzá

2024.06.11. 14:42
Próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azzal a nővel szemben, aki egy veszekedés közben mellkason szúrta élettársát, majd tettét megbánva azonnal mentőt is hívott hozzá.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy szajoli nővel szemben, aki mellkason szúrta az élettársát – olvasható az ügyészség közleményében.

A vádirat szerint a nő és a férfi élettársi kapcsolata megromlott, többször kölcsönös bántalmazásig fajuló veszekedéseik voltak. Így történt ez akkor is, amikor tavaly augusztusban Tiszaföldváron mindketten alkoholt fogyasztottak és veszekedtek. A nő indulatból kézzel meg akarta ütni az ágyban fekvő férfit, aki védekezésképpen lábával a nő felé rúgott.

Ekkor a nő magához vett egy 9,5 centiméter pengehosszúságú kést, majd a szobába visszament, ahol a férfit a szitkozódás befejezésére szólított fel. A férfi ennek nem tett eleget, mire a nő a késsel mellkason szúrta élettársát.

A nő ezután a 112-es segélyhívón keresztül hívta a mentőt, és az életveszélyes sérülést szenvedett sértettet a mentősök kiérkezéséig a segélyhívó utasításai szerint igyekezett ellátni.

Az ügyészség a büntetlen – cselekményét megbánó, és annak következményeit azonnal elhárítani igyekvő – nővel szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, és a próbaidő alatt pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.