2024. június 26. 18:00 ÉLŐ
Szlovákia 1
Románia 1
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00 ÉLŐ
Ukrajna 0
Belgium 0
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Az Európai Néppárt elnökével egyeztet a Tisza Párt

2024.06.12. 15:49
Manfred Weberrel, az Európai Néppárt elnökével találkozik pénteken a Tisza Párt, tudatta Magyar Péter közösségi oldalán. Az alelnök szerint a párt megválasztott európai parlamenti képviselőinek néppárti csatlakozásáról egyeztetnek majd.

Az Európai Néppárt elnökével és frakcióvezetőjével egyeztet pénteken a Tisza Párt, számolt be Magyar Péter Facebook-oldalán. Manfred Weberrel a párt hét megválasztott európai parlamenti képviselőjének néppárti frakcióhoz való csatlakozásáról fognak tárgyalni Budapesten. 

Az alelnök posztja szerint a Tisza Párt képviselőinek belépését a Néppárt „elsöprő többsége támogatja”, ami alól „talán a Fidesz-KDNP képviselője” kivétel. 

Hölvényi György jó fideszes propagandista módjára valótlanságokkal traktálja a néppárti kollégáit. Gondolom, arról már elfelejtett az elnök úrnak beszámolni, hogy ő és a fideszes politikustársai a kampányban háborúpártisággal és a sorkatonaság újbóli bevezetésének hazugságával támadták Manfred Webert

– írta a bejegyzésében Magyar Péter, majd azt kérdést tette fel a Fidesz képviselőjének: „Miért nem elég bátor Manfred Weber szemébe mondani a képtelen hazugságaikat?”

Mint arról korábban beszámoltunk, nemrég benyújtotta csatlakozási kérelmét a jobbközép-kereszténydemokrata Európai Néppárt (EPP) Európai Parlamentben lévő képviselőcsoportjához a Magyar Péter fémjelezte Tisza Párt. Azonban a csatlakozásuk nem automatikus, hiszen a Néppárt EP-képviselőinek még meg kell szavazniuk.