Különös látogató jelent meg a tököli börtön lőterén

2024.06.12. 13:53
Idén már a sokadik madárfióka köszönheti épségét a gondoskodó büntetés-végrehajtási egyenruhásoknak. Ezúttal lövészeti gyakorlatra készülődve figyeltek fel a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársai a veszélyes terepre tévedt, védtelen kis bagolyfiókára.

A fűben lapuló apróságot azonnal gondozásba vették kollégáink, közben felvették a kapcsolatot a Kiskunsági Nemzeti Park szakembereivel, akik átvették tőlük a kis bagolycsemetét, majd szakszerű ellátásban részesítették, hogy minél hamarabb visszakerülhessen élőhelyére.

Nem ez volt az első eset, hogy Tökölön idén állatot mentettek a kollégák: korábban egy fecskefészket mentettek meg, és egy kis ölyvet is eljuttattak további gondozásra a Nemzeti Park Igazgatóságához.

Alig két hete pedig egy háromhetes kuvik fiókára figyeltek fel a tököli munkatársak, a fokozott természetvédelmi oltalom alatt álló faj piciny példányát a Fővárosi Állat- és Növénykert fogadta be – írja közleményében a BVOP.

Április elején a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet frissen nyírt füvében lapult egy aprócska erdeibagoly-fióka, aki a szemfüles szombathelyi bv-seknek hála Kőszegre, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság Chernel-kerti Madárvédelmi Központjába került.