Kiadták a riasztást, elázhat az ország déli része

2024.06.13. 15:46
Átmeneti zivatarok és felhőszakadás várható ma estig, holnap pedig már napos időre kell számítani. Az ország néhány részén elsőfokú riasztás van érvényben.

Késő estig az ország keleti, északkeleti harmadában, valamint kisebb eséllyel a déli részen alakulhatnak ki zivatarok. Nagyobb mennyiségű csapadékra, felhőszakadásra és átmeneti szélerősödésre kell számítani – közölte a HungaroMet. A veszélyjelzés szerint több járásra is elsőfokú riasztást adtak ki.

Baranya, Bács-Kiskun és Tolna vármegyékben zivatar miatt, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolon Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben pedig felhőszakadás miatt adtak ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés érvényes.

Pénteken már felszabadultabban várhatjuk a hétvégét, azonban 11 és 14 óra között magas UV-B sugárzásra kell számítanunk. A hőmérséklet napközben 14 és 26 fok között várható.

Hétvégére sem kell messzire tennünk a napszemüvegünket, szombaton sok napsütés várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, késő délutántól azonban az északi, északnyugati országrészben elszórtan záporokkal, zivatarokkal kell számolni.

Vasárnap helyenként ugyancsak előfordulhatnak kisebb záporok, zivatarok, valamint az északnyugati, nyugati szél felerősödhet, a nap azonban teljes ragyogással vár bennünket.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras