2024. június 26. 18:00 ÉLŐ
Szlovákia 1
Románia 1
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00 ÉLŐ
Ukrajna 0
Belgium 0
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Újraszámolják a szavazatokat Győrben

2024.06.14. 09:44
Péntek reggel elfogadta a győri területi választási bizottság Dézsi Csaba András jogorvoslati kérelmét, és újraszámlálást rendeltek el – írja a Telex.

Mint megírtuk, Dézsi Csaba András, Győr polgármestere – aki kis különbséggel második lett a június 9-i választáson – fellebbezett a választás eredménye miatt. Malomsoki István vármegyei jegyző akkor azt közölte, hogy a vármegyében ez az egyetlen fellebbezés, máshonnan eredmény elleni jogorvoslati kérelem nem érkezett.

A Telex most azt írja, hogy a győri területi választási bizottság péntek reggel elfogadta Dézsi Csaba András jogorvoslati kérelmét, és újraszámlálást rendeltek el. A döntést két kúriai határozat alapján hozták meg, az újraszámlálást hétfő reggel kezdik.

Győrben a választás eredménye a következő lett:

  • Pintér Bence – 31,15 százalék (18 297 szavazat);
  • Dézsi Csaba András – 30,40 százalék (17 857 szavazat);
  • Borkai Zsolt – 27,02 százalék (15 871 szavazat).

Dézsi Csaba András a választás éjjelén még gratulált ellenfelének. Másnap, egy interjúban azonban kicsit módosított nyilatkozatán, és akkor már csak azt mondta Pintér Bencéről: „Úgy tűnik, megnyerte ezt a polgármesteri választást. Azért mondom, hogy úgy tűnik, mert újra fogjuk számoltatni a szavazatokat, hiszen négyszáz szavazat különbség nem tűnik kevésnek, viszont 900 szavazócédulát érvénytelennek nyilvánítottak. Meg kell nézni, mi lehet ennek a hátterében.”

Pintér Béla később azt írta, kíváncsian várja, hogy helyt adnak-e a beadványnak a területi választási bizottságnál pénteken, ugyanis szerinte ha így tesznek, akkor „az az érdekes helyzet áll elő, hogy Dézsi Csaba András gyakorlatilag hivatalos papírt szerez arról, hogy az általa vezetett és felügyelt hivatali szervezet képtelen volt megfelelően lebonyolítani a szavazatszámlálást. Ez esetben talán nem az én alkalmatlanságom hangoztatásával kellene foglalkoznia.”