2024. június 18. 18:00
Törökország
Georgia
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

Perzselő hőség közeleg, csaknem 40 fok is lehet jövő héten

2024.06.15. 06:16
Hétvégén újra beköszönt a nyár, azonban szombaton az ország északnyugati részén, vasárnap pedig hazánk keleti felén várhatók zivatartok. A zivatarfelhők jövő héttől elvonulnak az ország felől, és csak gomoly-, illetve fátyolfelhőket figyelhetünk meg. A hőmérséklet csütörtökön már a 39 fokot is elérheti.

Hétvégére nyoma sem marad az esős időjárásnak. Az előrejelzések szerint szombaton és vasárnap is túlnyomóan napos, meleg időre számíthatunk. A nappali maximum hőmérséklet vasárnapra elérheti a 30 fokot – írja az Időkép.

Szombaton kevés felhő, sok napsütés várható. A nap nagy részében csapadék nem valószínű, de késő délutáni, esti órákban nyugaton, északnyugaton egy közelgő gyenge hidegfront hatására már kialakulhat zápor, egy-egy zivatar. A déli-délnyugati szelet a Dunántúlon élénk, nyugaton, északnyugaton erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet délutánra már 24 és 30 fok közé emelkedik.

Vasárnap túlnyomóan napos időben lesz részünk, a gomolyfelhőkből elszórtan zápor, egy-egy zivatar északon és keleten fordulhat elő. Többfelé élénk lesz a nyugatira-északnyugatira forduló szél. A csúcshőmérséklet 24 és 30 fok között alakul, délen meleg idő várható.

A HungaroMet veszélyjelzése szerint szombaton és vasárnap csak zivatar miatt van érvényben figyelmeztetés. Szombaton az ország északnyugati részén – Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém, Vas és Zala vármegyékben – várhatók zivatarok, majd vasárnapra az ország keleti felére vándorolnak át a zivatarfelhők.

Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés vármegyében citromsárga figyelmeztetés van érvényben.

Beköszönt a kánikula, a 40 fokot is megközelítik a hőmérők

A jövő hét első napjaiban napos, egyre melegebb időre van kilátás, beköszönt a kánikula, a hőmérők higanyszálai pedig napról napra egyre feljebb kúsznak – írja a HungaroMet előrejelzésében.

Hétfőn napos időre számíthatunk gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Általában nem lesz csapadék, de egy-egy zápor, zivatar kialakulhat. A változó irányú szél mérsékelt marad. Hajnalban 12, 18, délután 27, 32 fokot mérhetnek.

Kedden a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés, általában száraz idő várható, de nem kizárt egy-egy zápor. Az Észak-Dunántúlon időnként megélénkül a déli, délkeleti szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 13–19, a legmagasabb 29–34 fok között valószínű.

Szerdán napos, száraz időre van kilátás kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel. Helyenként megélénkül a délkeleti, déli szél. A hajnali 15–21 fokról 31–37 fok közé melegszik fel a levegő.

Csütörtökön ugyancsak napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel, csapadék nélkül. Néhol időnként megélénkülhet a déli, délkeleti szél. Hajnalban 1623, a délutáni órákban 3239 fokot mérhetünk.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.