2024. június 24. 21:00
Albánia
Spanyolország
Düsseldorf Arena III. forduló
2024. június 24. 21:00
Horvátország
Olaszország

Helyenként már 23 fokos a Balaton vize, de a napozással csak óvatosan

2024.06.16. 08:51
A jövő hét során akár 40 fokot is mutathatnak a hőmérők, erős UV-B sugárzásra figyelmeztetnek a meteorológusok, a Balaton vize pedig a hűsítő megoldást kínálja számunkra.

Az elmúlt napokban 23 fokot mértek Keszthelynél a Balatonban, a jövő heti kánikula során pedig tovább melegszik a tó vize – derül ki az RTL összefoglalójából.

A nyári időjárás még nem az igazi arcát mutatja, a Balaton környékét azonban rengetegen választják úti célnak. Voltak, akik Rosztovból érkeztek, mivel a Balti-tenger vize sokkal hidegebb, itt pedig elmondásuk szerint sokkal kellemesebb.

A HungaroMet adatai szerint a Velencei-tó vize Agárdon jelenleg 21 fokos.

Vigyázni kell az UV-B sugárzással

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a jövő hét során, de már a napokban is erős lesz az UV-B sugárzás, a HungaroMet azt kéri, hogy

mindenki fokozottan védekezzen a napsugárzás okozta leégések ellen.

Azt javasolják, hogy ha lehetséges, akkor napközben, 11 és 15 óra között kerüljük a napozást, viseljünk vállat takaró pólót, szalmakalapot, és használjunk fényvédő krémeket. Normál bőrtípusnál már 15–20 percnyi napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet – figyelmeztettek.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras