2024. június 26. 18:00 ÉLŐ
Szlovákia 1
Románia 1
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00 ÉLŐ
Ukrajna 0
Belgium 0
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Korrupció gyanúja miatt vizsgálódnak Budapest egyik önkormányzatánál

2024.06.18. 10:53
A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásában a mai napon összehangolt nyomozási cselekményeket hajt végre.

A nyomozó főügyészség korrupciós bűncselekmények miatt folytat nyomozást, amely ügyben jelenleg több helyszínen – köztük a Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatnál – zajlanak eljárási cselekmények. 

A nyomozó főügyészség által szervezett összehangolt akcióban közel 40 hivatalos személy vesz részt, abban – az ügyészség felkérésére – a Készenléti Rendőrség állománya is közreműködik. 

Az ügyről részletesebb tájékoztatást az elsődleges nyomozati cselekmények elvégzését követően, várhatóan holnap adunk

– zárja közleményét az ügyészség.

Hónapokkal ezelőtti ügyről lehet szó 

Amint arról beszámoltunk az Indexen, egy korábban megjelent ügyészségi közlemény szerint „vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés” bűntette és más bűncselekmények miatt több helyszínen „eljárási cselekményeket” hajtottak végre a rendőrök Óbudán. Akkor négy ember őrizetét is elrendelte az ügyészség.

A gyanú szerint egy férfi a cégén keresztül szolgáltatások nyújtására, valamint eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a III. kerületi önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal.

A szálak P. Gáborhoz, Gajda Péter kispesti polgármester bizalmi emberéhez vezettek, aki az Anonymus által még 2022-ben nyilvánosságra hozott hangfelvételek szerint többmilliónyi kenőpénzt osztott vissza a III. kerületi önkormányzat által, ingatlanfejlesztések megcsapolásáról beszélt, és Lackner Csaba kispesti önkormányzati képviselő szerint az „önkormányzatnál bármit el tud intézni”.